Тотнъм допусна първо поражение във Висшата лига през този сезон,

...
Тотнъм допусна първо поражение във Висшата лига през този сезон,
Коментари Харесай

Челси нашамари Тотнъм

Тотнъм позволи първо проваляне във Висшата лига през този сезон, като отстъпи в домакинския си мач на Челси с 1:4. " Шпорите " приключиха с 9 души на терена след червени картони на Кристиан Ромеро и Дестъни Удоджи, а хеттрик за " сините " вкара младият им нападател Николас Джаксън.

Бившият управител на Тотнъм Маурисия Почетино (2014 - 2019) се завърна на терена на " шпорите " с триумф отпред на Челси.      

Тотнъм стартира чудесно мача, като Деян Кулушевски откри резултата още в шестата минута, чийто шут бе отклонен от гърба на Леви Колуил. Малко по-късно попадение на капитана на домакините Хюн-мин Сон бе анулирано поради засада. Плеймейкърът на Тотнъм Джеймс Мадисън напусна терена с травма, както и бранителят Мики ван де Вен, а Кристиан Ромеро получи пряк червен картон.  

След това бе анулиран и гол на Мойсес Кайседо за Челси поради съвсем невидима засада на сенегалеца Николас Джаксън. Коул Паркър изравни за " сините " от дузпа в 35-ата минута.

Проблемите за Тотнъм продължиха и след почивката с втори жълт картон на Дестъни Удоджи, който направи нарушаване против Рахийм Стърлинг. Въпреки че бе с девет души на терена Тотнъм не се върна в глуха отбрана, а изтегли бранителите си по-напред и игра хазартно за триумф. Между 75-ата и 91-ата минута Джаксън направи хеттрик за гостите, а " шпорите " имаха късмет при 1:2 да се върнат в мача.

Отборът обаче остана с 26 точки и остава на второто място в класирането след първенеца Манчестър Сити, който е с точка повече. Челси се изкачи до десета позиция.

" Невъзможно е да се проучва този мач, тъй като той се изплъзваше от контрола в доста моменти. Разочарован съм от резултата, само че съм горделив с играчите. Те дадоха всичко и това е позитивното, което ще запомним ", разяснява след загубата мениджърът на Тотнъм Анге Постекоглу пред Sky Sports.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР