Тoshiba беше отписана в сряда след 74 години на борсата

...
Тoshiba беше отписана в сряда след 74 години на борсата
Коментари Харесай

Toshiba: След 74 години отписана от борсата и пред неясно бъдеще с нови собственици

Тoshiba беше отписана в сряда след 74 години на борсата в Токио и след десетилетие на разтърсвания и кавги, които сринаха една от най-големите японски марки и сложиха началото на изкупуване и нестабилно бъдеще, написа Reuters.

Конгломератът към този момент е частен индивид, добит от група вложители, водени от частната капиталова компания Japan Industrial Partners (JIP), която включва също компанията за финансови услуги Orix, комуналната компания Chubu Electric Power и производителя на чипове Rohm.

Поглъщането за 14 милиарда $ остави Toshiba в локални ръце след продължителни борби с задгранични вложители, които сковаха производителя на акумулатори, чипове и нуклеарно и отбранително съоръжение.
 Toshiba става частна компания след 74 години на борсата и след договорка за $14 милиарда
Toshiba става частна компания след 74 години на борсата и след договорка за $14 милиарда

Компанията има 148-годишна история в производството на електроника.

" Toshiba в този момент ще направи огромна стъпка към ново бъдеще с нов акционер ", се споделя в изказване на компанията, добавяйки, че ще оцени непрекъснатото схващане и поддръжка от всички заинтригувани страни.

Акциите на Toshiba завършиха вторник, последния им ден за търговия, на равнище от 4590 йени, което е спад от 0,1% по отношение на предходния ден.

Въпреки че не е ясно каква форма в последна сметка ще одобри Toshiba при новите си притежатели, основният изпълнителен шеф Таро Шимада, който остава на поста си след изкупуването, се чака да се концентрира върху цифровите услуги с висок марж.

Подкрепата на JIP за Шимада предходния му проект да се сплоти с подкрепян от страната фонд. Някои хора от бранша споделят, че разделянето на Toshiba може да е по-добър вид.

" Трудностите на Toshiba в последна сметка бяха породени от композиция от неприятни стратегически решения и неприятен шанс ", сподели Дамян Тонг, началник на проучванията в японския Macquarie Capital Securities.
 Директорите на Toshiba приканиха за изкупуване на компанията
Директорите на Toshiba приканиха за изкупуване на компанията

Японски вложител дава за нея 14 милиарда $

" Надявам се, че посредством продажбата активите на Toshiba и човешкият гений наа чиновниците могат да намерят нови домове, където да се разгърне цялостният им капацитет. "

Правителството на Япония ще следи от близко ориста на известната компания. В нея работят към 106 000 души и някои от нейните действия се считат за сериозни за националната сигурност.

Четирима ръководители на JIP ще се причислят към борда, както и по един от вложителите Orix и Chubu Electric. Към новия мениджърски екип ще се причисли старши консултант от главния заемодател на Toshiba, Sumitomo Mitsui Financial Group.

Toshiba към този момент стартира " да се движи ", обединявайки се с Rohm, с цел да влага $2,7 милиарда в индустриални уреди за взаимно произвеждане на захранващи чипове.

Компанията би трябвало да излезе от бизнеса с по-нисък марж на облагата и да създаде по-силни търговски тактики за някои от своите напреднали технологии, сподели Улрике Шаеде, професор по японски бизнес в Калифорнийския университет в Сан Диего.

" Те са компания за дълбоки технологии. Ако управлението успее да измисли метод да разреши на тези инженери в действителност да се включат в революционни иновационни действия, тя може да се окаже значим състезател ", сподели Шаеде.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР