Тормозят ме и през нощта, обаждат ми се по телефона,

...
Тормозят ме и през нощта, обаждат ми се по телефона,
Коментари Харесай

Кошмар за 18-годишно момиче! Откраднаха й снимката и я пуснаха в група за секс услуги

Тормозят ме и през нощта, обаждат ми се по телефона, а от ГДБОП ми споделиха да ги препречвам, споделя девойката

Ученичка от 12 клас стана жертва на онлайн тормоз. Вече близо седмица телефонът й не стопира да звъни. Развратници й се обаждат, с цел да задоволява половите им мераци и тя е отвратена, а най-страшното е, че никой не може да й помогне. Снимката й е открадната от профила й във Вайбър и е качена в Телеграм група с публикация за полови услуги като е посочен телефонния й номер. 

„ От ГДБОП ми споделиха, че нищо не може да се направи, с изключение на да препречвам тези, които ми се обаждат. Това обаче е безсмислено, тъй като ми се обаждат от разнообразни телефонни номера “, споделя Стефани. 

„ Не е обикновено да се случва това на толкоз малко момиче. Скоро станах на 18 “, споделя тя. 

Това е непрекъснат душевен тормоз, прибавя момичето. 

„ Момчета ми пишеха за полови услуги, каквито аз не предлагам. Така разбрах какво се случва. В продължение на два-три дни ми звъняха даже през нощта ”, споделя пострадалата. 

„ Имам една другарка, на която се е случило нещо сходно “, прибавя тя. 

Не се карам с никого без причина, само че скоро изобщо не съм, споделя момичето. 

Водещият на „ Здравей, България “ Виктор Николаев пък посочи, че обявата с крадената фотография и с телефонният номер на момичето е оповестен в две групи, като в едната имало 46 000 души, а в другата – 27 000. Администратор е качил телефонният номер, добави той.

„ Безумно е да я поучават да блокира всеки, който й се обажда! Ами в случай че всичките тези 46 хиляди консуматори от едната група решат да се свържат с нея? “, разяснява пък колежката му Мира Иванова. 

„ За страдание, това не е индивидуален случай. Не е безсмислено предлагането да блокира номерата. Но за мен диалогът е много по-сериозен в посока това по какъв начин я поддържат институциите. Ние като Център за безвреден интернет можем да помогнем. Призовавам я да ни написа или да се обади на телефон 124 123, с цел да може да ѝ спомагаме, да опишем този случай. Ние работим с „ Киберсигурност ” и ГДБОП и ще предадем сигнала ”, сподели в студиото на „ Здравей, България ” Яна Алексиева от Националния център за безвреден Интернет. 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР