Тормозът в детството води до проблеми с психичното здраве в

...
Тормозът в детството води до проблеми с психичното здраве в
Коментари Харесай

Тормозът в детството и последиците от него

Тормозът в детството води до проблеми с психологичното здраве в по-късна възраст, откри ново проучване. Добрата вест е, че с годините тези проблеми в множеството случаи отшумяват, което демонстрира забележителната устойчивост на детската душeвност.

Проучването наблюдава 11 108 близнаци до 16-годишна възраст.

Предишни проучвания също са показали, че децата, унизени в учебно заведение, е по-вероятно да страдат от психологични проблеми, само че до момента нямаше доказателства за причинно-следствена връзка, изяснява Жан-Батист Пинго, един от създателите на проучването. Т.е. било е допустимо да се сметне, че децата, които са били уязвими по някакъв метод, е по-вероятно да бъдат унизени. Настоящото проучване употребява сигурни способи, които оказват помощ да се откри каузалност сред откритите по-рано зависимости.

Тормозът в учебното заведение е обвързван с по-късни поведенчески проблеми, меланхолия, тревога и други психически проблеми. Но пет години по-късно огромна част от тези проблеми са отшумели.

Вредните последствия от издевателството демонстрират, че би трябвало да се обърне повече внимание на децата, които са били подложени на учебен тормоз. Усилията би трябвало да са ориентирани освен да се предотврати случването му, а да се окаже повече поддръжка на засегнатите деца, като се подкрепи процеса на възобновяване.

Източник: PsyBlog

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР