Торент тракерът обаче не възнамерява да прекрати порочната практикаThe Pirate

...
Торент тракерът обаче не възнамерява да прекрати порочната практикаThe Pirate
Коментари Харесай

Потребители негодуват срещу криптомайнинга на The Pirate Bay

Торент тракерът обаче не има намерение да приключи порочната процедура

The Pirate Bay употребява потребителските компютри, с цел да добива криптовалута

Популярният торент тракер The Pirate Bay си навлече гнева на консуматори, компютрите на които са употребявани от уеб страницата за рандеман на криптовалута. Те се жалваха на админите, само че към този момент безуспешно.

Добивът на криптовалута провокира все по-голям интерес измежду хакерската общественост. „ Копаенето ” със лични сили обаче изисква съществени инвестиции в хардуер и огромно количество електрическа енергия. Ето за какво от ден на ден за криптомайнинг се употребяват компютрите на елементарните консуматори.

За задачата към този момент са основани голям брой стратегии, които се зареждат на компютри по целия свят и работят за рандеман на криптовалута в интерес на техните разработчици. Напоследък все по-актуален става и криптомайнинъг посредством торент тракери, като първи от тази опция се възползва The Pirate Bay още през предходната година.
още по тематиката
Отскоро торент тракерът помести за непрекъснато на своите страници стратегии за криптомайнинг, които работят, употребявайки компютрите на посетителите, до момента в който те се намират на въпросните страници.

Очаквано, потребителите не бяха радостни да научат за тази хитрост на обичания си уебсайт. Мнозина от тях се оплакаха във форума на The Pyrate Bay, само че митингът им не беше почетен от торент тракера. В отговор потребителите бяха посъветвани да употребяват блокиращи стратегии и да се задържат по-кратко на въпросните страници.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР