ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Канада - Отборът, който заминава за Катар, за да пренапише историята

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар, което стартира на 20 ноември, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022. Големият футболен турнир стартира на 20 ноември, а през днешния ден е ред на Канада- безспорно една от най-колоритната селекция.

Канада несъмнено е един от най-любопитните тимове на идния Мондиал в Катар, който започва след 12 дни. Тимът се е класирал единствено един път в своята история на Световно състезание през 1986 година в Мексико. Футболът в страната се развива с невъобразими темпове и напредъкът на състава не е инцидентен.

През зимата на 2019 година, националният селекционер Джон Хердман сподели, че играчите му ще се борят за присъединяване на огромния конгрес в Катар. Тогавашното му изявление не се възприе на съществено, защото Канада се намираше на 79-о място в ранглистата на ФИФА.

ПЪТЯТ КЪМ МОНДИАЛ 2022

Канада започва бе в една група за международните квалификации с Мексико, Съединени американски щати, Коста Рика, Панама, Хондурас, Ел Салвадор и Ямайка. В първите пет срещи възпитаниците на Хердман реализираха 1 победа и приключиха наедно цели 5 пъти. Успехът пристигна против Ел Салвадор, а равенствата с Хондурас, Сащ, Мексико и Ямайка.
 Снимка 594081
Източник:

След това обаче, канадците прогресираха осезаемо и записаха серия от пет следващи победи над Панама, Коста Рика, Мексико, Хондурас, Сащ и Ел Салвадор. Те позволиха едвам 2 провали от Коста Рика и Панама, само че в последния дуел си бяха обезпечили квота за Катар.

Впечатляващият напредък вдъхна убеденост на футболиститие и те несъмнено ще желаят да пренапишат историята след броени седмици.

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Англичанинът Джон Хърдман е някогашен академични учител. Той придобива нужната подготовка за треньор още на 16 години и през 2001 година става част от академията на Съндърланд.

През 2003 година се реалокира в Нова Зеландия и се причислява към футболната стратегия на националната асоциация през 2003 година, като в началото работи като управител образование на треньори, а по-късно като шеф на футболното развиване. От 2006 година до 2011 година е отпред на женския народен тим.
 Снимка 594083
Източник:

Повратният миг в кариерата му настава през 8 януари 2018 година, когато е назначен за селекционер на мъжкия тим на Канада. Работата му дава благоприятен резултат и три години по-късно издига отбора в международната класация на ФИФА от 72-ра до 40-та позиция понастоящем най-високата. На 10 февруари той класира Канада до 33-то място в международната класация на ФИФА.
 Снимка 594084
Източник:

На 28 март възпитаниците му съкрушиха Ямайка с 4:0 и Хърдман сътвори история, откакто класира Канада на Мондиала в Катар, ставайки първият ментор, който сполучливо е управлявал както националните тимове за дами, по този начин и за мъже, с цел да се се подвизават в влиятелните съревнования. Тяхната тактическа еластичност е възхитителна, както и мултифункционалността на играчите

СТИЛ НА ИГРА

Стилът на Канада е извънредно разнороден и нападателен. Отборът на Хердман няма закрепена групировка, а се приспособява съгласно слабите и мощните страни на съперника. Тяхната тактическа еластичност наподобява на моменти възхитителна, както и мултифункционалността на играчите.
 Снимка 594090
Източник:

Канадците построяват офанзивите си посредством последователно разиграване, което започва от бранителите, като с къси подавания се стремят да придърпат съперника и по този метод да основат пространство по широчината на игрището. Това се случва без значение дали схемата е формирана от 3-ма или 4-ма бранители.

ЗВЕЗДАТА НА ОТБОРА

Алфонсо Дейвис

Неоспорим факт е, че най-класният футболист на Канада е Алфонсо Дейвис от Байерн (Мюнхен). Левият краен защитник навлиза в професионалния футбол още на 15- годишна възраст. Той е роден в бежански лагер в Гана в семейство на либерийци. Акостира в Канада на 5 години. Официално дебютира за Ванкувър през 2016 година, а през 2017 към този момент носи националната фланелка. Предпочита да е част от селекцията на Канада, а не на Либерия.
 Снимка 594082
Източник:

Усилията му се възнаграждават и на 25 юли 2018 година излиза наяве, че през идващия зимен трансферен прозоре ще се причисли към тима немския гранд Байерн (Мюнхен). Записва първия си мач за клуба в Бундеслигата на 27 януари 2019 година против Щутгарт. Отбелязва първото си попадение на 17 март против Майнц 05.
 Япония -
Япония - " самураите " са подготвени за тежка борба в Катар

Азиатците се славят като най-дисциплинирания състав в света

ПРОГРАМА

Канада се падна в група F с тимовете на Белгия, Мароко и Хърватия

23 ноември, 15:00 часа Белгия- Канада

27 ноември, 18:00 часа Хърватия - Канада

1 декември, 17:00 часа  Канада - Мароко
 Белгия -
Белгия - " златното " потомство мечтае за международния връх

Имат ли сили " алените дяволи " да завоюват Мондиала?
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР