ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за

...
ТОПСПОРТ продължава с представянето на отборите, които се класираха за
Коментари Харесай

Коста Рика - с последния влак към Катар

ТОПСПОРТ продължава с представянето на тимовете, които се класираха за финалите на Световното състезание в Катар, като всеки ден ще ви срещаме с един от участниците на Мондиал 2022. Големият футболен шампионат стартира на 20 ноември, а през днешния ден е ред на Коста Рика.

МИНАЛИ УСПЕХИ

Коста Рика взе присъединяване в 6 от последните 9 Световни шампионати. През 2014 година " Лос тикос " съумя да стигне до четвъртфиналите, трансформирайки се в една от големите сензации на шампионата.

Костариканците бяха в една група с Англия, Италия и Уругвай. В тази мощна компания те изглеждаха като явни новобранци, само че в действителност всичко се оказа друго. 
 Япония -
Япония - " самураите " са подготвени за тежка борба в Катар

Азиатците се славят като най-дисциплинирания състав в света

Коста Рика сензационно печели най-трудната група след победи против Уругвай и Италия, а в последния мач приключи 0:0 против Англия.

Съперник на 1/8-финалите беше Гърция.

Изглеждаше, че Гърция би трябвало да е най-лесният противник за костариканците. В реалност обаче не беше толкоз просто.

В постоянното време тимовете не съумяха да се победят и приключиха 1:1. В продълженията " лос тикос " имаха доста сложни моменти, противникът имаше тотално преимущество и можеше да вкара няколко пъти, само че това не се случи с помощта на невероятната игра на Кейлор Навас, който се оправи блестящо и при осъществяването на дузпи. По подобен сложен метод Коста Рика стигна до най-големия успех в историята си - 1/4-финал на Световно състезание.
 Германия -
Германия - " Бундестимът " ще се стреми да остави по-значима диря в Катар

Германия ще опита да заличи срамното показване от последния Мондиал

Следващият съперник се оказа огромна хапка за " Лос тикос ". Нидерландия!

Трудно е да се опише с думи шансът, който съпътстваше костариканците през целия мач. Този шанс, както и блестящият Кейлор Навас, им разреши да запазят вратата си непокътната и да стигнат до осъществяването на дузпи, където този път шансът се усмихна на противника.

Така завърши изумително показване на Коста Рика на Мондиал 2014.
 Снимка 365056
Източник:

ПЪТЯТ ДО КАТАР

Коста Рика безусловно хвана последния трен за Катар, откакто победи Нова Зеландия с 1:0 в междуконтинентален плейоф за присъединяване на Световното състезание. Това беше последната квота за Мондиала. Джоел Кембъл означи победното попадение на стадион " Ахмед бин Ал " в Доха единствено 120 секунди след началото на мача.
 Снимка 593892
Източник:

На Мондиала " Лос тикос " попада в група дружно с тимовете на Испания, Германия и Япония.

СЕЛЕКЦИОНЕРЪТ

Колумбийският експерт Луис Суарес управлява тима от лятото на 2021 година.

Суарес има опит в работата с националните тимове, а с Еквадор взе присъединяване на Световното състезание в Германия през 2006 година, където реализира исторически резултат, достигайки до 1/8-финалите.

Треньорът е добре прочут в Латинска Америка. На клубно и национално равнище е работил в шест страни: Колумбия, Еквадор, Перу, Хондурас, Мексико и Коста Рика.

Схемата на Коста Рика е 4-2-3-1, по-рядко 5-4-1 и 4-3-3.
 Снимка 593891
Източник:

Стил на игра - игра без топката, създаване на супер отбрана.

Коста Рика в безусловно всички мачове дава топката на противника. Понякога числата наподобяват безусловно стряскащи, да вземем за пример: 36% в мача против Панама, 35% в мача със Съединени американски щати и даже 28% в мача с Мексико.

В отбрана на " Лос тикос " си коства да се означи, че сходна тактичност носи резултати, а квалификациите за Световното състезание са удостоверение за това. Коста Рика е способен да се брани чудесно и да задушава противниците си със светкавични контраатаки - всичко това посредством най-много на нападателната игра по фланговете. 
 Кой ще стане Световен първенец? Халанд шокира света с прогнозата си за Мондиал 2022
Кой ще стане Световен първенец? Халанд шокира света с прогнозата си за Мондиал 2022

Норвежецът счита, че Сенегал ще покори света

ЗВЕЗДИТЕ

Кейлор Навас е един от най-хубавите вратари в света.

Капитанът на националния тим на Коста Рика, който към този момент е изиграл 107 мача за тима, няма потребност от показване. Бившият футболист на Реал (Мадрид) завоюва всички вероятни клубни титли като част от " кралете ", както и френското състезание с ПСЖ, в което играе и до през днешния ден. Пантерата е прякорът на Навас поради невероятния му инстикт. 
 Снимка 550495
Източник:

Джоел Кембъл е главната атакуваща мощ на костариканците.

Бившият състезател на Арсенал към момента е най-острият състезател на Коста Рика в офанзива.

Джоел към този момент е на 30 години, само че избухливата скорост и мощният му удар към момента са в действие. Кембъл към този момент е изиграл 117 мача за националния тим, като е отбелязал 25 гола. Той остава незаместим футболист за Коста Рика и би трябвало да играе в Катар.

Именно гол на Кембъл изведе Коста Рика на Световното състезание.
 Снимка 593893
Източник:

Франсиско Калво е основен отбранителен състезател.

30-годишният централен бранител с височина 180 см. Въпреки не най-впечатляващите размери, Франсиско играе добре във въздуха и постоянно вкарва голове с глава.

Калво е бърз, тактически грамотен състезател, който с изключение на в централната зона, може да играе на левия бек в отбраната. Той е от огромно значение за Коста Рика, което се потвърждава от изиграните 74 мача за националния тим.
 Снимка 593894
Източник:

СИЛНИ И СЛАБИ СТРАНИ

Силни страни: скорост, физическа мощност, дисциплинираност.

Слабости: възраст, разновидности в офанзива.

Костариканците са доста добре готови физически. Играейки през множеството време без топката, те имат задоволително сили за всичките 90 минути на терена. Според статистиката от последното Световно състезание Коста Рика е най-тичащият тим в Северна и Южна Америка след Бразилия.

Битките във въздуха са важна част от футбола на " Лос тикос ", както в отбранителен проект, по този начин и в нападателен.
 Иран - огромното зло на Мондиал 2022
Иран - огромното зло на Мондиал 2022

Селекцията на Кейрош може да спре или започва гражданска война в ислямската република

Дисциплината е не по-малко преимущество на костариканците от към този момент изброените нагоре. Техният опит и колективна игра способстват за чудесно съгласие на терена. Около дузина играчи са изиграли 60 или повече мача за националния тим.

Възрастта е сериозен проблем в Коста Рика. Смяната на поколенията се проточи и на процедура няма млади футболисти, способни да заместят остарялата армия. Това не би трябвало да е изненадващо, популацията на Коста Рика е към 5 милиона души, такива страни постоянно имат такива компликации.
 Нидерландия - ще цъфнат ли
Нидерландия - ще цъфнат ли " лалетата " на Ван Гаал в Катар?

Нидерландия се насочва към Катар с вярата да бъде коронясана като Световен първенец

Само двама футболисти играят в Европа - Кейлор Навас (Франция) и Франсиско Калво (Турция). Останалите играят главно в шампионата на Коста Рика, както и няколко души в МЛС.
 Снимка 593889
Източник:

ПРОГНОЗА

Коста Рика е считана за новобранец на група Е. И това е мъчно да бъде оспорено.

Наистина наподобява, че този път " Лос тикос " няма никакъв късмет да излезе от групата си. Ще бъде доста мъчно да се конкурират с Испания и Германия, а дуелът с Япония е непредвидим.

Все отново мачът с Германия е финален в групата и при избран сюжети, в който Бундестима си е обезпечил присъединяване в идната фаза, а костариканците са победили Япония, може и да станем очевидци на някаква изненада. Не виждам различен късмет за това.
 Суперкомпютър дефинира кой ще е новият Световен първенец
Суперкомпютър дефинира кой ще е новият Световен първенец

Вижте детайлности

МАЧОВЕТЕ НА МОНДИАЛ 2022

23 ноември, 18:00 часа/ Испания - Коста Рика, стадион " Ал Тумама " (Доха)

27 ноември, 12:00 часа/ Япония - Коста Рика, стадион " Ахмад бин Али " (Ал Райан)

1 декември, 21:00 часа/ Коста Рика - Германия, стадион " Ал Бейт " (Ал Хор)
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР