Тополовград. В Тополовград започна 24-тото издание на Международния фестивал на

...
Тополовград. В Тополовград започна 24-тото издание на Международния фестивал на
Коментари Харесай

Хасково: В Тополовград започна 24-ят Международен театрален фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и сатира „Велко Кънев”

Тополовград. В Тополовград стартира 24-тото издание на Международния фестивал на любителските комедийни театри, пантомима и ирония „ Велко Кънев ”. Това оповестиха от пресцентъра на Общината . По традиция театралните сформира - участници минаха през основната улица с пъстро шествие, водено от участниците в гвардейски отряд при Езикова гимназия „ Христо Ботев “ - Кърджали.
Много въодушевление и церемониалност сътвориха и мажоретният и танцовият състав на домакините. На площада се издигна флага на фестивала.
След тържественото начало на площад „ Освобождение “ гостите и публиката участваха на церемонията в зрителната зала, където заместник-кметът на общината Маргарита Георгиева откри фестивала. Тя поздрави гостите, почели театралното събитие в дребния Тополовград: Румен Димитров - заместник-министър на културата; Христо Мутафчиев - ръководител на Съюза на артистите; Борислав Чакринов – шеф на държавна такса “Адриана Будевска " - Бургас; проф. доктор Михаил Мелтев – почетен жител на Тополовград; брачната половинка на Велко Кънев Дора Кънева, посетители от другарски турски градове и други
Поздравителен адрес от името на министъра на културата Боил Банов сервира заместник-министърът Румен Димитров. Участниците и уредниците получиха приветствени адреси от президента на България Румен Радев, от Иван Върляков – изпълнителен шеф на РАО „ Тракия “, от народните представители Елена Йончева, Никола Динков, Виолета Желева и други Специални поздрави към уредниците насочи Христо Мутафчиев. Той връчи Почетен знак на Съюза на артистите в България на Красимира Ятакчиева с думи на признателност и благодарност за дългогодишните ѝ заслуги за провеждането на влиятелното театрално събитие.
След тържествената гала феновете и гостите гледаха новата режисура на тополовградския Театър на комедията „ Велко Кънев “ - „ Всичко свършва по този начин, както ви се харесва “ от Майкъл Грийн.
Двадесет и четвъртият фестивал ще продължи до 19 май. Той се провежда от Министерството на културата, Държавната организация за българите в чужбина, Съюза на артистите в България, Съюза на националните читалища, Община Тополовград и читалище „ Св. св. Кирил и Методий - 1894 ”. В седемте фестивални дни тополовградска сцена ще се показват 19 театрални състава. Във фестивалната стратегия ще вземат участие български театри от Австрия, Испания, Канада, Молдова, Сърбия и Украйна и любителски театри от България.
Жури с ръководител огромният български артист Калин Сърменов ще отличи най-хубавите театрални сформира и артисти. На носителя на огромната премия ще бъде връчена статуетката „ Златна камила " - дело на тополовградския художник Христо Дюлгеров.
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР