Топмоделът беше смъмрена, след като изрази в Инстаграм подкрепата си

...
Топмоделът беше смъмрена, след като изрази в Инстаграм подкрепата си
Коментари Харесай

Виждаме те“: Топмоделът Джиджи Хадид беше порицана от израелското правителство заради подкрепата си за палестинците

Топмоделът беше смъмрена, откакто изрази в Инстаграм поддръжката си Палестина, оповестява Фигаро ".

Джиджи Хадид ядоса израелското държавно управление, откакто показа обръщение в поддръжка на Палестина в сегашния спор сред Израел и Хамас. През уикенда в стори в Инстаграм 27-годишният топмодел, чийто татко Мохамед Хадид е от палестински генезис, показа репост със следното обръщение: „ Няма нищо еврейско в отношението на израелското държавно управление към палестинците. Осъждането на израелското държавно управление не е антисемитско и поддръжката на палестинците не е поддръжка на Хамас ". Пристрастие, което Израел не пропусна да забележи и подлага на критика.

Чрез формалния си акаунт в Инстаграм @stateofisrael, еврейската страна смъмри топмодела. " Джиджи Хадид, спа ли миналата седмица? Или просто си затваряш очите за избиването на еврейските бебета в домовете им? Твоето безмълвие беше доста ясно за позицията ти. Виждаме те ".

Както разкриваPage Six, по-късно израелското държавно управление прикачи снимка от окървавена детска стая, добавяйки: " Ако не осъдиш това, думите ти не значат НИЩО ", наблягайки последната дума с основни букви. И изтъквайки: " Подкрепата за израелците в битката им против варварските терористи е вярното нещо ".

На 10 октомври Джиджи Хадид беше една от първите известни персони, която реагира обществено за офанзивата на Хамас против Израел. " Мислите ми са с тези, които бяха наранени от тази неоправдана покруса, и всеки ден почтени човешки животи са унищожавани от тази спор - и твърде доста от тях деца ", написа в Инстаграм топмоделът, следвана от 79 милиона души. " Изпитвам дълбока съпричастност и огромна болежка към битката на палестинците и живота под окупация. Живея с това всеки ден. Също по този начин имам отговорност към моите другари евреи да изясня позицията си, както съм правила в предишното: макар че храня очаквания и фантазии за палестинския народ, нито една от тях не включва причиняването на зло на евреин ".

В същата обява в Инстаграм, където мненията бяха деактивирани, Джиджи Хадид държеше да нюансира позицията на палестинците. Според нея, да бъдеш пропалестински надъхан, не значи да бъдеш срещу евреите. " Тероризирането на почтени човешки животи не е в сходство с това, което пази " Движението за свободна Палестина "  ( “Free Palestine Movement ”), и не му носи негова изгода. Твърдението, че това е по този начин, породи мъчителен цикъл на възмездие, който продължава от десетилетия (на който нито един почтен граждански, палестинец или израелец, не заслужава да бъде жертва), и способства за разпространяването на неправилното разбиране, че да си пропалестинец значи, че си антисемит ".

Инфо: Мадам Фигаро

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР