Топлото време край морето днес изкара стотици на плажа. От

...
Топлото време край морето днес изкара стотици на плажа. От
Коментари Харесай

Първите туристи откриха плажния сезон на Крайморие

Топлото време край морето през днешния ден изкара стотици на плажа. От този уикенд линията в Крайморие към този момент е подготвена да посреща туристи, а една обходна двойка спасители ще следи за сигурността до 1 юни, когато броят им ще се усили.

Плажът на Крайморие е и първият по Южното Черноморие, който седмица по-рано посрещна летовници, а слънчевото време през днешния ден примами някои от плажуващите да влязат във водата и да се изкъпят.

През целия ден плажът се пълнеше с летовници. Росица Иванова довела свои другари от Норвегия, откакто схванала, че плажът от през днешния ден е оборудван с чадъри и шезлонги.

За тях тази температура е прекомерно добра, задоволително добра да са тук и взехме решение да разнообразим уикенда, сподели Росица.

Цените на оборудванията на този плаж са понижени с 50% - 5 лв. за чадър и 5 лв. за шезлонг. В сряда се чака Министерският съвет да гласоподава дали да се опрости от концесионната такса на стопаните на плажове, в случай че понижат цените на своите уреди.

Или на 100%, т.е. нулева цена или на 50% по контракт, това което е заложено по контракт. Аз даже и да нямам такива гаранции към момента ясни или подписано съглашение с страната, аз съм го сторил към този момент и при мен цените са на 50%м сподели Николай Димитров, концесионер на плаж Крайморие.

Към момента една обходна двойка от двама спасители следи за сигурността на летовниците. След 1-ви юни постовете ще станат 5, а спасителите 10.

Сега изключително със студената вода дълго престояване, знаят доста добре плажуващите, че не би трябвало да стоят дълго във водата. Получават се и болести при децата, тъй че би трябвало да внимават, сподели Васил Алексиев, старши избавител.

Спасители и по останалите охраняеми линии би трябвало да има от 1-ви юни, когато е формалното разкриване на плажовете у нас.

Репортер: Давид Сукнаров
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР