Топлоподаването в Русе беше напълно преустановено от 17 августРусенци, които

...
Топлоподаването в Русе беше напълно преустановено от 17 августРусенци, които
Коментари Харесай

Севдалин Желев: Русенци вече имат топла вода

Топлоподаването в Русе беше изцяло прекратено от 17 август

„ Русенци, които разчитат на топлофикация, към този момент имат топла вода. Макар и с малко премеждия в края, успяхме да приключим годишния ремонт на оборудванията и топлопреносната мрежа “.

Това сподели инж. Севдалин Желев, изпълнителен шеф на ТоплофикацияРусе, предава

Топлоподаването в Русе беше изцяло прекратено от 17 август.

„ Постарахме се да разпределим ремонтните действия в най-отпускарското време, когато повече хора не са в града, а и да не е след 15 септември, когато стартира образователната година и всички се завръщат в града “, сподели инж. Севдалин Желев.

Според шефа всички планувани ремонтни действия са осъществени и от сдружението се надяват, че с направеното са успяли да подсигуряват топлата зима за русенци, избрали централното парно. Осъществена е рационализация на главния топлоизточник, осъществени са и всички набелязани поправки по топлопреносната мрежа, където е константиран риск за пораждане на повреди.

„ Създадохме нужната организация, с цел да правим всички действия, планувани в годишната ремонтна стратегия, във допустимо най-кратки периоди. Паралелно работим и по към този момент започнатите планове. До няколко месеца ще бъдат внедрени в употреба модерните когенератори, които ще създават сила от природен газ “, сподели инж. Севдалин Желев.

Директорът уточни, че заместването на част от въглищата с по-екологичния природен газ ще има позитивен резултат за екологията на ТоплофикацияРусе и е част от тактиката на сдружението за декарбонизация.

„ Обезпокоени сме, виждайки високите цени на природния газ, само че се надяваме, че когато пристигна време да го купуваме, рецесията ще е отминала и в страната ще има задоволително природен газ на търпими цени “, сподели инж. Севдалин Желев.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР