Топлофикация София може да работи само един ден без доставки

...
Топлофикация София може да работи само един ден без доставки
Коментари Харесай

Топлофикация София може да работи само ден без доставки на газ и мазут

" Топлофикация София " може да работи единствено един ден без доставки на природен газ и в случай че не употребява мазут, заяви пред комисията по инженерна инфраструктура към Столичния общински съвет Александър Александров, шеф на сдружението.

Той удостовери и информацията на държавното управление, че до края на май доставките на природен газ за сдружението са обезпечени. След 1 юни, в случай че няма природен газ, ще би трябвало да се употребява мазут. “Разпалването на мазута обаче е най-неблагоприятен вероятен вид. Това е краен вариант”, сподели Александров, представен от Българска телеграфна агенция. Той увери, че в България има задоволително мазут.

Количеството мазут, с което разполага все още сдружението, е 23 хиляди тона като температурата му е от от 50 до 70 градуса. Има опция да се усили двойно размерът на разполагаемото количество до 49 хиляди тона, сподели шефът на " Топлофикация ".

Той уточни, че в летен режим, в който сме от през вчерашния ден, потреблението на газ и парно е паднало съвсем три пъти в съпоставяне със зимата. Това води до доста нарастване на времето, в което можем да изкараме с аварийно гориво, означи шефът. Той сподели, че след диалози с " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " е станало ясно, че до края на май не се чака да има спирания на доставките на природния газ за сдружението.

Александър Александров увери, че не вижда притеснителни сюжети до началото на отоплителния сезон, който е през ноември. Дотогава има задоволително доста време, с цел да можем дружно с " Булгаргаз " и " Булгартрансгаз " да потърсим други възможности. Вярвам, че през новия отоплителен сезон още веднъж ще можем да имаме подготвеност да подсигурим отоплителния сезон за жителите, съобщи шефът на " Топлофикация София ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР