Топлофикация София ЕАД продаде за първи път на търг електроенергия

...
Топлофикация София ЕАД продаде за първи път на търг електроенергия
Коментари Харесай

Топлофикация София продаде за първи път ток на свободния пазар

" Топлофикация София " ЕАД продаде за първи път на търг електрическа енергия на енергийната борса, оповестиха от сдружението, представени от Би Ти Ви.

Фирмата продаде 43 670 МВтч електрическа сила на цена 99,23 лева за МВтч. Това ще донесе над 4.33 млн. лева доход на столичната Топлофикация, написа в известието.

" Дружеството взе участие за първи път независимо на борсовия пазар на електрическа сила и сполучливото показване ни дава убеденост и за идващите ни участия през 2020 година. Решихме да излезем от рамките на консервативния метод на търговия с електрическа сила посредством координатор на балансираща група, който до в този момент прилагахме и считаме, че началото е положително. Така ще успеем да внесем повече финансова непоклатимост в работата на компанията ", разясняват от управлението на компанията.

Кметът на София Йорданка Фандъкова разгласи във фейсбук, че покупател на силата е " ЧЕЗ Трейд ", а през идващите месеци " Топлофикация " ще продължи с дейното присъединяване на енергийната борса.

" В средата на 2020 година изтичат договорите с " Гранд енерджи дистрибюшън " и " Топлофикация София " ще има и опция, и опит да взе участие интензивно и независимо на енергийната борса ", написа още Фандъкова.

 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|Контакти
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР