Топлофикация София декларира готовност за предстоящия зимен сезон. Георги Беловски,

...
Топлофикация София декларира готовност за предстоящия зимен сезон. Георги Беловски,
Коментари Харесай

Лугата и солта съсипвали тръбите на Топлофикация София



" Топлофикация София " заявява подготвеност за идния зимен сезон .

Георги Беловски, изпълнителен шеф на сдружението, уточни, че мрежата от близо 1 000 км. е на междинна възраст сред 30-40 години . За ремонта й се употребили най-вече лични средства и финансиране от фонд " Козлодуй ". Последното било употребено извънредно за замяна на турбини. Като триумф той регистрира цялостната рехабилитация на магистрален водопровод. Подмени и са тръбопроводни сектори от към 20 км.

От думите му стана ясно, че лугата и солта били съществени аргументи за корозията на тръбопроводите . Затова управлението на сдружението залага на ултразвуковата диагностика, която да откри кои сектори са най-засегнати, тъй че те да бъдат сменени предпочитано. Като цяло Беловски регистрира 50-60% осъществяване на капиталовата стратегия.

Освен " Топлофикация София " подготвеност за сезона обявиха и електроенергийните сдружения.

Пред депутатите от енергийната комисия те показаха осъществяването на капиталовите си стратегии и осъществените планови поправки за възстановяване положението на инфраструктурата си.

ЧЕЗ - електроенергийното сдружение, опериращо на територията на Западна България също регистрира действия за възстановяване на положението на мрежата с осъществена профилактика на 3 000 трафопоста и замяна на 700 от тях.

Заместник-председателят на СОС от групата на Българска социалистическа партия Милка Христова съобщи, че ще упорства да се разбере дали в действителност компаниите, които печелят поръчки за разчистване на улиците в София от сняг през зимата, употребяват сол в смесите.

" Столична община, като принципал и притежател на " Топлофикация-София " би трябвало да се отнесе отговорно към проблемите на най-голямото си сдружение ", разяснява Милка Христова, съгласно която общината би трябвало да създаде и стратегия за рехабилитация на мрежата, както и да откри финансови източници, с цел да може да подсигурява услугата.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР