Топлофикация“ – София ще предложи на КЕВР по-висока цена на

...
Топлофикация“ – София ще предложи на КЕВР по-висока цена на
Коментари Харесай

Tоплофикация продължава да се гаври със софиянци – вдига цената

 toplo „ Топлофикация “ – София ще предложи на КЕВР по-висока цена на топлинната услуга. Това съобщи в изявление за предаването „ Неделя 150 “ на стратегия „ Хоризонт “ инж. Любен Параланов, ръководител на Съвета на шефовете на сдружението.

Новината за софиянци идва единствено дни, откакто рецесията с парното свърши – преди седмица източните квартали на града останаха без парно и топла вода, а прекъсване на топлоподаването имаше и в „ Надежда “ и „ Люлин “. Чак в петък беше възобновено подаването към „ Младост “, „ Дървеница “, „ Студентски град “, „ Мусагеница “, „ Витоша “, „ Малинова котловина “. В сряда топлото беше пуснато в „ Слатина “, „ Редута “ и „ Гео Милев “.

Вчера без топло остана и квартал „ Лозенец “ поради повреда.

Инж. Любен Параланов изясни какви ограничения за обезщетения планува „ Топлофикация – София “:

Това, което управлението на „ Топлофикация “ е решило и което ние ще предложим на Столичния общински съвет за утвърждение, е всички наши клиенти, които не са имали отопление, било то нарушено или напълно, да бъдат обезщетени въз основа на това, че те не са употребили тази услуга, която трябваше да употребяват. Ние ще обезщетим всички наши клиенти, които не са имали отопление. За жителите на квартали, в които сме имали проблеми, които са открити в границите на 48 часа, няма да има обезщетение.

Столичният общински съвет би трябвало да излезе с решение за компенсацията на клиентите на „ Топлофикация – София “, защото е принципал на сдружението, управлението на сдружението не може да взима независими решения отвън настоящите общи условия. Това сподели Богомил Николов, ръководител на Асоциация „ Активни консуматори “:

Общинският съвет би трябвало да гласоподава един размер на обезщетение и надлежно „ Топлофикация “ да го приложи още във февруарските сметки. Ако аз бях общински консултант, бих дал своя вот за едно обезщетение, което да бъде твърда сума, да кажем 5,10, 20 лв. или нещо сходно. Съветваме хората, които нямаха парно и топла вода, да се обръщат по някакъв метод към своите представители в общината и да пускат писма или подписки, с цел да може това решение на Общинския съвет да се случи и да е оптимално заслужено.

В понеделник Асоциация „ Активни консуматори “ ще изпратят писмо до Комисията за енергийно и водно контролиране с предложение да инициира процедура за допълнение и смяна на общите условия, с цел да бъде по-лесно изчисляването на обезщетения при последващи повреди.

Източник: energetika-bg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР