Топлофикационните дружества са с различен модел на работа. Съответно ще

...
Топлофикационните дружества са с различен модел на работа. Съответно ще
Коментари Харесай

Николов за цените на парното: Повишение от няколко десетки процента не е нещо неочаквано

Топлофикационните сдружения са с друг модел на работа. Съответно ще има друг резултат върху крайната цена. Когато природният газ е нараснал няколко пъти, покачване от няколко десетки % не е нещо ненадейно. Това разяснява пред публицисти министърът на енергетиката Александър Николов, заяви novini.bg.

„ Дали ще се търсят решения, които да компенсират потребителите – сигурно. Със сигурност това ще бъде коментирано на равнище Министерски съвет и на равнище вицепремиери и министър председател. За наслада, настоящият отоплителен сезон мина. Когато, живот и здраве, стигнем до идващия отоплителен сезон, съгласно каква е функционалността на цените и какви са разноските, ще търсим разновидности за обезщетения “, увери той.

Николов разяснява още, че „ Булгаргаз “ всекидневно пуска поръчките си към „ Газпром “. „ Това, че те не се извършват, е функционалност на другата страна “, уточни той, като посочи, че България е плащала в сметката, която е по контракт.

Веднага откакто отговори на журналистически въпроси, министърът бе изслушан на комисия от депутати.

По мотив газовата връзка България-Гърция, Николов разяснява: „ От позиция на физическо осъществяване на трасето, няма закъснение. От позиция на последващи проби, регулация, се работи интензивно и с Европейска комисия, и доколкото е допустимо – с регулаторните органи от двете страни, за това трасето да бъде въведено в употреба допустимо най-бързо “.

Енергийният министър уточни още, че все още газохранилищата са запълнени на малко над 20%. По въпроса на какъв брой % ще бъдат запълнени преди началото на новия отоплителен сезон, Николов отговори: „ Изключително доста зависи от осъществяването на дълготрайните контракти. Ще се направи всичко належащо отоплителният сезон да не е под никакъв риск “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР