Топлофикациите в страната имат договори с други доставчици, освен с

...
Топлофикациите в страната имат договори с други доставчици, освен с
Коментари Харесай

Кремен Георгиев: Задължение за природен газ има само Топлофикация София

Топлофикациите в страната имат контракти с други снабдители, с изключение на с " Булгаргаз “, сподели Кремен Георгиев - ръководител на Асоциацията на топлофикациите.

" Всички топлофикации, за които природния газ е главно гориво, и останалите също, имат различни контракти за доставки много от дълго време. След развиването на пазара на газ в България никой не беше задължен да остане с единствен снабдител – " Булгаргаз “. По принцип, даже и не за задачите количества, имаше и по-изгодни оферти.  Тези контракти не престават да се извършват и по този начин да се каже най-малко на контракти топлофикациите имат обезпечен газ “, изясни Кремен Георгиев.

По думите му разликата в потреблението на газ през отоплителния сезон и неотоплителния е 6 пъти.

" Може много да се направи за обезпечаване на други доставки от газ, само че въпросът е в цената му “, разяснява той.

" Към момента обвързване за природен газ има единствено " Топлофикация София “. Останалите от дълго време с дългогодишни старания почистиха своите отговорности, т.е. доста надалеч в предишното беше това, че всички топлофикации дължат пари за газ. Това в този момент го няма, само че без " Топлофикация София “, изясни Кремен Георгиев.

Той беше безапелационен, че няма по какъв начин топлата вода, която се доставя от топлофикациите, да бъде с по-ниски градуси. " Има нормативни документи, в които императивно е записано горещата вода какъв брой градуса би трябвало да излиза към потребителите “, изясни Георгиев.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР