Топлите приятелски отношения между колегите в работния екип са прекрасни.

...
Топлите приятелски отношения между колегите в работния екип са прекрасни.
Коментари Харесай

Приятелството в офиса: Плюсове и минуси

Топлите другарски връзки сред сътрудниците в работния екип са прелестни. Но постоянно си коства да си напомним, че другарството в офиса, с изключение на позитивните неща, може да има и негативни аспекти. В тази публикация желаеме обърнем внимание върху някои нюанси в офис връзките

Известно е, че другарската атмосфера и топлите връзки в работната мощ имат позитивен резултат върху успеваемостта на всички чиновници на компанията. В края на краищата, ние прекарваме повече време на работа, в сравнение с на всички места другаде. И несъмнено, всеки от нас желае да се усеща удобно и умерено там. Винаги можете да споделите проблемите си с сътрудниците си, както и просто да се отпуснете и да говорите за забавни тематики. Въпреки това, офис другарствата, с изключение на позитивни моменти, могат да бъдат причина за доста проблеми на работното място.
 Снимка 348313
Източник:

Положителните страни на другарството в офиса

Топла и другарска атмосфера

Сега управленията на доста компании поставят старания, с цел да основат удобни условия за своите чиновници (корпоративни празненства, отбор билдинг навън, материални тласъци, бонуси за добра работа). Също по този начин е доста хубаво да отидете на работа, мислейки, че там ще срещнете другари, с които можете да разговаряте, и да изпиете чаша кафе по време на почивката. Това може да озари работния ден и да добави многообразие към деловите задания.

Подкрепа от другар

Не постоянно е допустимо да се откри човек в екипа, който би могъл безкористно да ви помогне при решаването на всевъзможни работни проблеми. Но в случай че имате подобен другар на работа, това е ужасно! Той постоянно ще идва на помощ и ще оказва помощ в сложни моменти. Приятел на работното място може почтено и намерено да ви каже за вашите дефекти и да ви даде добър съвет. Да ви " покрие ", в случай че би трябвало да отсъствате или в случай че закъснявате за работа.

Много хора получават добра работа или покачване по рекомендация на приятелите си. Има и компании, които създават стратегии за стимулиране на чиновници, които предлагат свои другари за свободни работни места.

В крайник с всички събития в компанията

Хората, които държат единствено на себе си в екипа, нямат другари и не поддържат връзка с сътрудници, като предписание са лишени от нужната информация за протичащото се в компанията. Ако имате другари на работното място, постоянно ще сте наясно с всичко. Един другар постоянно ще може да ви каже доста забавни и потребни неща.

Предупреждение за проблеми

Не е загадка, че всевъзможни форсмажорни обстановки могат да зародят във всеки работен развой. И когато нещо се обърка и сте в сериозна неволя, един другар постоянно ще ви предизвести за това.

В този случай постоянно ще можете авансово да обмислите дейностите си и да прецените актуалната обстановка.
 Снимка 349323
Източник:

Негативни аспекти на другарството на работното място

Излишни диалози в работно време

Винаги желаете да говорите с приятелите си за работа или по нереални тематики. Но в случай че прекарвате цялото си работно време в диалог с другар, това сигурно ще има негативно влияние върху продуктивността ви. Особено, в случай че работите на компютър, пишете или вършиме нещо друго, което изисква внимание, акуратност и скорост.

Отношение на шефа към другарството

Мениджмънтът като предписание е двузначен за другарството в екипа. Разбира се, шефовете са удовлетворени, когато всичко е умерено в офиса, няма злословия и кавги. Те обаче се отнасят към другарството сред подчинените с огромна нерешителност. Според множеството мениджъри офисът не е място за другарски събирания и другарска връзка. Те имат вяра, че най-важното за чиновниците е да работят дейно и да усилват облагите на компанията. А всяка демонстрация на другарство е просто загуба на скъпо работно време. Освен това шефовете са наясно, че чиновниците, които са другари между тях, постоянно могат да се покрият един различен, в случай че е належащо. И също по този начин да скрие всякаква информация от тях.

Ненадеждни другари

Може да се случи тайните, които споделяте между тях, да станат притежание и на други чиновници и началници. Така че помислете, преди да говорите за каквото и да било с приятелите си. Също по този начин, не бързайте да споделяте мнението и отношението си към началниците си. Всяка ваша загадка може да стане известна на целия екип, а това няма да докара до положително.

Конфликти и ниска продуктивност

Често се случва даже най-близките другари да имат разногласия или спорове по работни въпроси. Това може да бъде желанието да се получи същото свободно място и недоволството от размера на заплатата, както и неравностойното отношение на шефа. В резултат на това има разногласия, борби и отвращение да се върви на работа. Всичко това може да повлияе неподходящо на способността за работа на целия екип. След всичко това поражда въпросът: да имаш или да нямаш другари на работа? Разбира се, би трябвало да се сприятелите, да поддържате връзка с сътрудници и да се опитате да поддържате положителни топли връзки с всички. Не бива обаче да се не помни, че има избрана нравственос и послушание в връзките сред чиновниците. Също по този начин, не е належащо да споделяте най-съкровените си мисли и секрети в работния колектив.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР