Топ здравният съветник на Белия дом Антъни Фаучи не очаква

...
Топ здравният съветник на Белия дом Антъни Фаучи не очаква
Коментари Харесай

Фаучи не очаква нов COVID скок в САЩ

Топ здравният консултант на Белия дом Антъни Фаучи не чака още един скок в случаите на COVID-19 в Съединени американски щати заради разпространяването на разновидността Омикрон, макар че случаите се усилват в Европа и Азия, заяви The Hill.
 Отново умряли от COVID-19 в Китай
Отново умряли от COVID-19 в Китай

Това са първите смъртни случаи от повече от година

Фаучи сподели за ABC, че новият вариант е с към 50 до 60 % по-преносим и може да заеме ролята на преобладаващ вариант в Съединени американски щати.

Въпреки това той означи, че наподобява вариантът не предизвиква по-тежко заболяване или заобикаля имунните реакции от имунизация или предходно заразяване.

" Надяваме се, че няма да забележим скок. Не мисля, че ще го създадем. Най-лесният метод да предотвратим това е да продължим да имунизираме хората. А за тези, които са били имунизирани, да продължат да ги укрепват, тъй че това е в действителност там, където сме сега ", сподели Фаучи, макар че призна, че Съединени американски щати евентуално ще видят " повишаване " на случаите.

Припомняме, че преди дни незабавно позволение за втори бустер (четвърта доза) на имунизацията си против COVID-19 за всички пълнолетни лица. Това заяви New York Times.

Около 48% от всички отговарящи на изискванията пълнолетни в Съединените щати към този момент са са получили бустерни ваксини, като повече от две трети са лицата над 65 години ги, съгласно Центровете за надзор над болесттите.

Moderna насочи настояването си частично заради отбраната, която сегашната ѝ ваксина предлага против разновидността Омикрон както в Съединените щати, по този начин и в Израел, само че настояването евентуално ще ускори дебата за това какъв брой дълго продължава имунитетът от двете най-използвани ваксини в Съединените щати в подтекста на нововъзникващите разновидности.
 Нeпознат вид на COVID-19 е засечен в Израел
Нeпознат вид на COVID-19 е засечен в Израел

Той е композиция от два подварианта на ковид

Преди това, компанията Pfizer, дружно с колегата си, BioNTech, желаеха незабавно позволение за втори бустер за над 65-годишните, въз основа главно на данни от Израел, където бустерите са позволени за по-широка възрастова група, съгласно изданиеto.

Компаниите цитират данни от изследване на CDC, оповестено предишния месец, което открива, че успеваемостта на имунизациите на Pfizer и Moderna против хоспитализация е намаляла от 91 % два месеца след бустерна инжекция до 78 % след четири месеца, само че изследването не разрушава хоспитализациите по възраст или по съществуването на хронични положения наред с други фактори.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР