Топ лектори от световни компании ще се съберат във Варна

...
Топ лектори от световни компании ще се съберат във Варна
Коментари Харесай

Топ лектори от световни компании ще се съберат във Варна

Топ лектори от международни компании ще се съберат във Варна за високотехнологичната конференция InnoWave Summit 2018, която ще се организира на 19-и и 20 октомври в Двореца на културата и спорта. Организатор е Български Бизнес Форуми, в партньорство с Община Варна.

Очакваме над 60 международно приети маркетолози и мениджъри във водещи интернационалните компании, бизнес ангели и представители на капиталови фондове от три континента, измежду които Apple, Гугъл, Фейсбук, Гугъл, Alibaba, Salesforce, Amazon, Ebay, SAP, Yandex, Dell, Twitter, LinkedIn, Oracle, Vimeo, Booking, Space X и доста други, които ще опишат какви са трендовете и какво се чака да се случи в бранша, разгласи Димитър Василев, представител на Български Бизнес конгреси, по време на конференция в община Варна. 

Изложението ще бъде разграничено на три елементи - експо, нововъведения и бизнес. Ще бъдат показани нововъведения в областта на блокчейн технологиите, интернет на нещата, виртуалната действителност, изкуствения разсъдък, нано технологиите, финансовите технологии, цифровото опазване на здравето, стартъпите, маркетинга, продажбите, електронната търговия и други По време на пилотното издание през 2017 година във форума присъединяване са взели над 800 души. Тази година записаните все още са над 1500 от 23 страни по целия свят, обясниха уредниците.

" Чрез конференцията демонстрираме, че Варна има място на цифровата карта и оказваме помощ на бизнеса да получи ноу-хау от огромните в тази посока. Начинът, по който интензивно си партнираме, демонстрира, че когато бизнесът и неправителственият бранш, локалната, европейската  и държавната власт работят дружно – положителните резултати не закъсняват ", сподели Николай Петканов от Български Бизнес Форуми.

" Варна заслужава да бъде хазаин на конференция от подобен сан,  тъй като имаме отлична основа, която може да бъде надграждана, сподели кметът Иван Портних. Той напомни, че в града има 9 междинни учебни заведения, с паралелки в региона на осведомителните и информационни технологии, пет университета, които развиват сходни специалности. " Секторът е перспективен и е значимо да притегля младежи, които желаят да се развиват тук. Последен образец за това са данни от бизнеса, съгласно които единствено през тази година са били открити над 600 нови работни места в областта на аутсорсинга. Кметът благодари за поддръжката на еврокомисар Мария Габриел и персонално ще участва на събитията. 

По време на срещата позиция споделиха и представители на варненски компании.  " Амбицирани да покажем, че сме по-добри и от софийските, и от пловдивските, и от бургаските, не на последно място и от задграничните компании. В проектите на нашата компания, да вземем за пример, е разкриване на още най-малко към 100 или 200 работни места, а все още осигуряваме 500 във Варна “, изясни Бойко Проданов от Fantastic Services Bulgaria. По време на срещата бе показано и ново смарт приложение Варна сити карт.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР