Тони Асукуо, треньор на клуб Тони Интърнешънъл Джимнастикс“, е оптимист,

...
Тони Асукуо, треньор на клуб Тони Интърнешънъл Джимнастикс“, е оптимист,
Коментари Харесай

Нигерия се цели в повече представители на следващите Олимпийски игри

Тони Асукуо, треньор на клуб „ Тони Интърнешънъл Джимнастикс “, е оптимист, че Нигерия ще има повече представители на бъдещите Олимпийски игри. Асукуо направи това изказване след присъединяване на нигерийските гимнастички на Международното клубно състезание в Южна Африка.

Общо 10 гимнастички, които упражняват с клуб ТИД в Абуджа, участваха в двудневното събитие в Южна Африка, спечелвайки седем медала. Асукуо, който е основен треньор и създател на клуба, сподели, че е доста впечатлен от представянето на гимнастичките.

„ Много съм удовлетворен от представянето на тима. Те в действителност ни накараха да се гордеем и демонстрираха това, което са научили в подготовката си. Да се състезаваш измежду най-хубавите в Южна Африка на по-добри уреди и да печелиш медали тук, е необикновено “, сподели Асукуо.

„ Това не е първият път, когато нашите гимнастички печелят медали, само че е вълнуващо да видя, че не престават да покачват равнището и се гордея с тях. Ние сортираме гимнастички, класирали се на подиума за Олимпиадата и в най-скоро време Нигерия ще показа доста гимнастички на Олимпиадата “, сподели Асукуо.

Гимнастичките Франсиска Окпанку, София Ауах, Гбемисола Адебайо, Чинвенду Окпанку и Стефани Онусириука завоюваха злато в разнообразни категории. Естер Ава завоюва сребро, а Адила Адедеджи завоюва бронзов орден.

Асукуо добави, че тимът ще остане в Южна Африка през идващите две седмици, с цел да се възползва от по-добрите благоприятни условия за подготовка. Треньорът благодари и на родителите на гимнастичките, и на клуба за „ непоколебимата поддръжка за развиването на гения на децата “.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР