Томоказу Харимото продължава да пише историята в тениса на маса.

...
Томоказу Харимото продължава да пише историята в тениса на маса.
Коментари Харесай

Харимото и Чън са големите победители от 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open

Томоказу Харимото продължава да написа историята в тениса на маса. 16-годишният японец завоюва купата в Панагюрище, след триумф против Дзъхао Джао от Китай с 4:2 (11:6, 12:14, 11:5, 13:11, 13:15, 11:4).

Първият мач сред двамата състезатели от Световния тур предложи страхотни страсти, а три от шестте гейма бяха решени след продължения. Харимото имаше самодейността и в петия си дуел от шампионата, а макар храбрата опозиция, 110-ят в ранглистата трябваше да се задоволи с второто място.

"Чувствам се доста по-силен духовно по отношение на предходната година, когато отпаднах на полуфиналите тук. Не се предадох макар някои компликации в средата на срещата, продължих решително и в последна сметка завоювах. Тази година не стартира добре за мен, само че след този триумф съм насочен да демонстрирам най-хубавото от себе си и да печеля”, показа Харимото, който завоюва третата си купа от Световния тур. Успехът бе скъп за него и подари обстоятелството, че той е първият играч отвън Китай този сезон, който печели купа от Тура.

В напълно китайския край при дамите триумфът бе за Синтун Чън, която победи Джуодзиа Хъ с 4:1 гейма (11:4, 7:11, 12:10, 11:6, 11:4). Така и вторият мач посред им от Световния тур приключи с неин триумф със същия резултат. През предходната година Чън завоюва против Хъ в Хонконг, а купата в Панагюрище бе трета за нея в кариерата й.

"Трофеят е специфичен за мен, тъй като това е премия поради усърдния труд, който поставих в последните седмици. Надявам се след този триумф да последват и още. Много ми харесва България и се надявам да пазя първото си място тук и през идната година ", съобщи Чън.

Нейните сънароднички Гу Ютин и Му Дзи победиха в женските двойки, корейците Йонсик Джеон и Сансун Лий в мъжките, а Мима Ито и Юн Мизутани при смесените тандеми.

Представители на 38 страни от 5 континента се включиха в тазгодишното издание на 2019 ITTF World Tour Asarel Bulgaria Open. Състезателите бяха над 300, а наградният фонд 190 000 $. Нови върхове ще бъдат подобрявани и през 2020-та година, когато през септември ще се Asarel Bulgaria Open.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР