Томислав Дончев анализира поведението на ГЕРБ спрямо новото правителство:Качеството на

...
Томислав Дончев анализира поведението на ГЕРБ спрямо новото правителство:Качеството на
Коментари Харесай

Дончев: Качеството на управлението зависи от това колко силна е опозицията

Томислав Дончев проучва държанието на ГЕРБ по отношение на новото държавно управление:

„ Качеството на ръководството зависи от това какъв брой мощна е опозицията ”, добави той
„ ГЕРБ биха подкрепили промяна в прокуратурата. Пребалансиране на пълномощията на основния прокурор е належащо ”. Това сподели пред депутатът от партията Томислав Дончев. 

„ Не би следвало да свеждаме правосъдната промяна единствено до това. При модела прокуратурата да отиде към изпълнителната власт е ясно кой носи отговорността, само че това съдържа капацитет за ескалиране на политическо опълчване. Пряк избор на основен прокурор от хората е демократично, само че рисково. Риск има и в случай че Народното събрание избира основен прокурор ”, изясни Дончев.

За предоставената на Българска народна банка задача от прокуратурата - да проучва кюлчетата и серийните номера на банкнотите евро, които се виждат на фотоси от спалнята на някогашния министър председател Бойко Борисов, Дончев счита: „ Когато има съмнения във връзка с върховен държавен чиновник - някогашен или сегашен, е хубаво да се ревизира всичко ”, счита той.

Томислав Дончев е безапелационен - с цел да е положително едно ръководство и да дава най-хубавия резултат, то би трябвало да има качествена съпротива - „ мощна, способена, готова ”. „ Качеството на ръководството зависи от това какъв брой мощна е опозицията. Ние имаме упоритостта да бъдем такава. Основният ангажимент е да зареждаме ръководството с висока доза натурализъм. Властта е тежест ”, сподели той.

„ Приветствам наличието на повече младежи в политиката. Редно е човек да бъде търпелив към младостта, към неналичието на опит, само че не и търпелив към мързела. Когато коментираш по дадена тематика, е хубаво да се подготвиш авансово ”, съобщи Дончев.

За мораториума върху цените на тока, парното и водата Дончев акцентира, че след решение на управлението на групата са отправили предлагането. „ Предложението беше композирано в пленарна зала и беше подкрепено с конституционно болшинство. Мораториумът не е дълготрайното решение. Зависи какви други ограничения ще се вземат в енергетиката ”, добави той. 

Народният представител от ГЕРБ изрече и мнение по случая „ Хемус ”: „ Очевидно има лице, с което Министерство на вътрешните работи работи. Какви ги и правило, дали става дума за вътрешнофирмена спекулация, или става дума за корист със средства - не мога да кажа. Има нещо неправилно, само че какво е то, би трябвало да се откри. На мен ми наподобява на вътрешнофирмена спекулация. Това, че някой в ролята си на реализатор е теглил, събирал, внасял от заплащанията, не му трансформира уговорката към това, за което има контракт ”, посочи Дончев.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР