Томи Пол категорично е тенисистът с най-голям напредък от началото

...
Томи Пол категорично е тенисистът с най-голям напредък от началото
Коментари Харесай

Нов топ 10 поставен отпадна в ИУ: Томи Пол изхвърли партньора на Григор Димитров

Томи Пол изрично е тенисистът с максимален прогрес от началото на 2023-та. Американецът даже не беше измежду поставените играчи на Аустрелиън Оупън, само че направи страховит рейд до полуфиналите на шампионата, а напълно неотдавна доближи и до финала в Акапулко. Всичко това несъмнено даваше очаквания на Пол, че ще донесе на локалната аудитория съществено мотиви за наслада с представянето си в Индиън Уелс.

Световният номер 19 пък до момента изцяло оправдава високите упования към себе си, откакто през днешния ден се оправи с различен състезател в отлична моментна форма, а точно Хуберт Хуркач, който преди две седмици завоюва купата в Марсилия - 4:6 6:2 6:4. Полякът диктуваше събитията на корта в самото начало на дуела, само че последователно Пол пое нещата в свои ръце и реализира страховит поврат, с цел да си обезпечи място на 1/8-финалите за втора поредна година, като там му следва конфликт с различен от топ поставените - Феликс Оже-Алиасим.

Местният любим осъществя пробив още в третия гейм, само че последва мигновена реакция от двойковия сътрудник на Григор Димитров, чийто сервис оттова насетне се трансформира в познатото неотразимо оръжие, а това му даваше успокоение да деяние по-свободно в разиграванията и скоро равенството беше възобновено. Деветият подложен не изневеряваше на своя нападателен жанр на игра и постоянно търсеше пътя към мрежата, където действаше безусловно безупречно и този негов метод се оказа сполучлив, тъй като му разреши да отмъкне още един път съперниковото подаване и по този начин да запише откриващия сет на своята сметка.

Вторият сет се разви значително ненадейно, защото по-нискоранкираният играч стартира да отразява с лекост първото подаване на Хуркач, а несъмнено американецът имаше преимущество в размените от главната линия. Шампионът от Марсилия се опита да изостри ударите си, единствено че отбраната на неговия конкурент беше безупречна и справедливо Пол се откъсна напред с 4:0 гейма, след което нямаше проблеми да докара нещата до съдбоносен сет.

В него началният удар на 11-тия света се срина и той вкарваше едвам 37 % от първите си сервиси в корта. Това беше добре пристигнало за полуфиналиста от Мелбърн, който експлоатираше оптимално недотам безапелационния форхенд на своя противник и по този начин си обезпечи преднина от 4:2. Впоследствие полякът неколкократно имаше шансове да осъществя рибрейк, но бързаше в нанасянето на завършващ удар и Томи Пол можеше да се поздрави с следващата си влиятелна победа от началото на сезона, която ще му разреши да се изкачи краткотрайно до четвърта позиция в годишната класация.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР