Томаш Пецка, главен директор Управление на активите в ЧЕЗ Разпределение,

...
Томаш Пецка, главен директор Управление на активите в ЧЕЗ Разпределение,
Коментари Харесай

Томаш Пецка, ЧЕЗ: Подобряваме сигурността на електрозахранването в източните райони на столицата

Томаш Пецка, основен шеф " Управление на активите " в " ЧЕЗ Разпределение ", пред money.bg:

Господин Пецка, " ЧЕЗ Разпределение " разгласи стартирането на огромен капиталов план в София. Кажете ни повече за него.

През миналата седмица стартирахме най-мащабния капиталов обект на ЧЕЗ Разпределение за 2018 година - реконструкцията на подстанция " Фестивална ". Проектът е комплициран, изисква огромен финансов и човешки запас и организирахме забележителна подготовка преди неговото пускане, тъй че да подсигуряваме сполучливото му осъществяване. Стойността на плана е 4, 5 млн. лева В неговите рамки, въз основа на утвърден капиталов план и към този момент полученото позволение за градеж, в подстанцията ще бъдат реконструирани разпределителни уредби приблизително напрежение, ще бъдат осъществени ремонт на съществуващи, доставка и монтаж на нови уреди и съоръжение. Очакваме планът да бъде финализиран през 2019 година С неговото осъществяване ще бъде усъвършенствана сигурността на електрозахранването огромна част от столицата.

Кои региони касае реконструкцията?

Подстанция " Фестивална " обезпечава електрозахранването на 40 000 семейства и бизнес клиенти кварталите Младост 1 и 2, Дружба 1 и 2, Гара Искър, Горубляне, Полигона, както и потребителите в региона на 7-ми километър. След привършване на плана сигурността на доставките на електрическа енергия в тези региони ще бъде усъвършенствана неведнъж и ще бъде обезпечена опция за присъединение на нови клиенти в източните региони на столицата.

Как ще бъдат захранвани тези региони по време на реконструкцията?

Тъй като реконструкцията касае огромна част от столицата, а в същото време е една от най-сложните за реализация измежду изпълняваните от сдружението, за минимизиране на риска от основаване на неудобства за клиентите, компанията е планувала монтаж на краткотрайна основна станция, която ще извършва функционалностите на подстанцията, до момента в който трае нейната реорганизация.

Това, че клиентите ще получават електрическа енергия по различен метод за интервала на ремонта, значи ли, че ще има риск за качеството на електрозахранването?

Всеки един толкоз огромен и сложен за осъществяване план непроменяемо е обвързван с евентуална опция от краткотрайни разстройства на електрозахранването. Но ние сме взели всички нужни ограничения да сведем до най-малко рисковете и ще бъдем в непрекъсната 24-часова подготвеност за реакция. Дори и да се стигне до изключване на някои уреди, сигурно можем да кажем, че няма да се отрази на електрозахранването на потребителите в дадената локация. Не считам, че има мотив за терзания. Мащабен чакаме да бъде само резултатът от плана, тъй като той ще даде една изключителна непоклатимост и сигурност на електрозахранването в източните елементи на София.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР