Томас Елиът Неговите приятели смятали, че Елиът си губи времето,

...
Томас Елиът Неговите приятели смятали, че Елиът си губи времето,
Коментари Харесай

7 признати артисти, които въпреки славата, не са напуснали обичайната си работа

Томас Елиът

Неговите другари считали, че Елиът си губи времето, работейки в банка „ Лойдс “ в Лондон. Той работи в банката от 1917 до 1925 – време, през което разгласява книгата „ Пустата земя “, както и доста други есета и поеми. Елиът даже отхвърля предлагането за годишна заплата, просто с цел да продължи да написа. Защо да си подсигурява няколко години, когато може да си подсигурява заплата за цялостен живот от банката, пита той. Елиът напуща, едвам когато си намира друга работа – като редактор в издателска къща, където остава в продължение на 4 десетилетия.

Филип Глас

Дори когато сътворява музикални шедьоври, композиторът Филип Глас продължава да работи като таксиметров водач и водопроводчик. Както самият той споделя през 2001 година: „ Докато работех, внезапно чух звук, надигнах се и видях Робърт Хюз, който ми сподели: „ Вие сте Филип Глас! Какво вършиме тук? “. Беше явно, че коригирам миялната му машина и му споделих да се отдръпне, до момента в който свърша работата си “.

Уолъс Стивънс

За необятната аудитория Уолъс Стивънс е стихотворец, притежател на премията „ Пулицър “, само че за тези, които го познават от Кънектикът, той е изпълнителния шеф на застрахователна компания в Хартфорд. Стивънс даже отхвърля предлагането от Харвард да стане учител, тъй като не желае да напуща актуалната си работа.

Уилям Карлос Уилямс

Писателят Уилям Карлос Уилямс работи като педиатър в продължение на 4 десетилетия в родния си град Ръдърфорд, Ню Джърси. Той употребява опита си с пациенти, с цел да основава лирика. Другата причина да резервира работата си е, че желае да написа без да има комерсиални цели.

Чарлз Айвс

Славата доближава композитора Чарлз Айвс едвам в края на живота му – награден е с „ Пулицър “ през 1947 година, когато е на 73 години. Преди това, той е прочут с обстоятелството, че е един от създателите на застрахователната организация „ Ives & Myrick ”.

Брам Стокър

Брам Стокър работи като държавен чиновник, когато получава предложение от артиста Хенри Ървинг в края на 1870-те години за шеф на “Lyceum Theatre ” в Лондон. След като приема работата, Стокър е въодушевен от изобретателната конюнктура в театъра и написа първия си разказ. Следват още няколко творби и в последна сметка Стокър написа „ Дракула “ през 1897. Успехът обаче, не трансформира метода му на живот.

Хенри Даргжър

Повечето хора познавали Хенри Даргжър като тихият и непретенциозен пазач на Catholic Hospital в Чикаго. Но когато бил заставен да напусне жилището си през 1972, наемодателят му разкрил удивителна загадка. Даргжър имал написани десетки хиляди страници с прозаичност, автобиография от 5000 страници и стотици акварелни картини.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР