Тома Биков отново изстреля пикантна подробност за отиващата си власт.

...
Тома Биков отново изстреля пикантна подробност за отиващата си власт.
Коментари Харесай

Корнелия и Кирил направили таен заговор за сваляне на властта?

Тома Биков още веднъж изстреля пикантна детайлност за отиващата си власт. Той набеди вицепремиерът и министър председателят в оставка Корнелия Нинова и Кирил Петков, че в действителност са се договорили да работят за събаряне на кабинета.

" Заговорът за събаряне на държавното управление беше сред госпожа Нинова и господин Петков. Единият постави редица старания в тази посока, а госпожа Нинова като човек, който на практика ръководеше, доколкото това нещо можеше да се управлява, тя имаше една от мощните функции, постави старания това държавно управление да падне ". Така Тома Биков от ГЕРБ разяснява в парламентарните коридори съмненията на водача на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова за възможен скрит план сред ГЕРБ и президента Румен Радев за свалянето на кабинета.

На въпрос дали вижда в Нинова министър председател в сянка, Биков риторично попита какъв брой решения е спряла тя. " Първо какъв брой стратегически решения на това държавно управление поддържа? И какъв брой пъти поради нея бяха спирани решения, които в следствие ние трябваше да поддържаме ", попита още той.

Биков означи явния факт за замразяването на връзките на Нинова с Радев. " Това не значи, че има доближаване сред нас. Очевидно щом ние и господин Радев имаме сходна оценка за това държавно управление, значи, че то не се е справило. Г-н Радев в началото поддържаше тези партии. Не мисля, че би трябвало да носим отговорност и за тях, за това, че те не се оправят. Въпреки че част от тях наподобяват като хора, които нямат 18 години. Не сме ние тези, които ще носят отговорност за това, че някой не се е справил ", безапелационен бе зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ.

Според него държавното управление е свалено поради ареста на Бойко Борисов. " Защото тогава стана ясно, че имаме работа с хора, които вършат необясними дейности, от там нататък са всичките им проблеми - слаба структура, започнаха да пишат стратегия откакто подадоха оставка и всевъзможни други парадокси, за които ГЕРБ няма виновност. Никой не им е отговорен. Надявам се в идващия парламент да са си научили урока и да стартират да се държат като политици, а не като самдоейци ", съобщи Биков.

ГЕРБ са подготвени за избори от деня на предходните, също така през последните месеци всяка седмица са посещавали структурите в страната. Предпочитана от тях дата е допустимо по-скоро. " В този смисъл 2 октомври е първата допустима дата и спроед мен не би трябвало да има никакво бавене, с цел да може по-късно да стартира и подготовката за бюджета, а евентуално ще са се натрупали и други решения, които ще би трябвало да вземе Народното събрание ", съобщи депутатът.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР