Том Влашиха, или Джакен Х`Гар от сериала на HBO Игра

...
Том Влашиха, или Джакен Х`Гар от сериала на HBO Игра
Коментари Харесай

Том Влашиха от "Игра на тронове": Хората постоянно ми говорят в трето лице

Том Влашиха, или Джакен Х`Гар от сериала на HBO " Игра на тронове " ще бъде посетител на първия фестивал AdventureCon на 9 и 10 септември в " Интер експо център ". Роден в Източна Германия, незабавно след рухването на Берлинската стена, още на 17 година се мести в Щатите, с цел да стартира актьорска кариера. Днес е известно лице в родната си Германия, а по света е прочут повече като Човека без лице - член на злокобния клан на Безликите хора от Браавос, които могат да одобряват какъвто тип пожелаят и са отлични убийци. Влашиха ще открие квалификацията за състезанието EuroCosplay 2017 на 10 септември, а ден по-рано ще бъде разполагаем за фотоси и подписи в зона на фестивала, която е налична със специфични Meet & Greet билети.

Виждате ли Човека без лице като зложелател на Аря Старк (Мейзи Уилямс)? Имаше ли Джакен Х`Гар своя история през цялото време, проект да стигне до VI-и сезон?

- По пътя си Аря срещна няколко герои, които й помогнаха да порасне и да се развие и Джакен беше един от тях. В този смисъл не е неин противнис, а по-скоро - съпътстващ воин. Но естествено, с цел да й помогне, той би трябвало да я подлага на тествания, не може да я улеснява.

Фотогалерия: Война дебне отвред в седмия сезон на "Игра на тронове " >
Кажете ни нещо за мистериозните Безлики хора, което не знаем. Вие какво привнесохте в героя си?

- Мисля, че единственият човек, който знае нещо за Безликите хора, е Джордж Мартин (авторът на книгите, по които е сериалът - бел. ред.), само че и той си мълчи. Когато се явявах на кастинг за ролята се пробвах да придам на Джакен успокоителен, еднакъв глас, който съгласно мен е най-подходящ за странния му диалект.

В кой различен воин - от театъра или киното - желаете да се превърнете?
- Да приемеш типа на различен човек е много трудоемко, тъй че бих желал да запазя личното си лице завбъдеще. Но се надявам да го заема на доста разнообразни герои.

Това ще е първото събитие от вида " Комик кон " в България. Чувствате ли се непосредствен с тази просвета - видеоигри, комикси, " косплей ", като почитател? Какво ви дават такива събития като артист?
- Това е неповторима опция да се срещнеш с феновете, да видиш техните реакции. Когато работиш в малкия екран, рядко получаваш противоположна връзка от феновете си, тъй че... обичам да чувам теориите на почитателите за това какво се случва с " Игра на тронове "!

 Том Влашиха от
Случва ли ви се да ви разпознаят на улицата и да се отнасят към вас като героя ви от " Игра на тронове "? И в случай че да, какво е да живееш в кожата на антигерой?

- Особеният метод, по който Джакен приказва, от дълго време ми е добър другар. Смятам се за късметлия, че ми се падна да играя подобен страховит и тайнствен воин. Хората постоянно се доближават към мен и ми приказват в трето лице, за благополучие към момента не до степента, че да получа раздвоение на личността.

Освен в " Игра на тронове " играете и в доста американски и европейски филми. Предстои премиерата на един от тях - Berlin Falling, който е умислен и сниман още преди Коледа, само че за жалост по сюжет прилича терористичната офанзива на коледния базар в Берлин от края на 2016 година Вашият воин отвлича камион с желанието да го употребява като терористично оръжие. В момента мнозина се пробват да влязат в мозъка на причинителите на сходни дейности, вие по какъв начин разбирате вашия воин?

- Премиерата на Berlin Falling одеве мина упсешно в Германия. Това е жанров филм с доста добър разговор, по доста настоящ въпрос. За страдание терористичните офанзиви се трансфораха в част от всекидневието ни. За мен е невероятно да оправдая и даже да схвана какво се случва в главите на хората, които ги правят. Но филмът по-скоро има за цел да изобличи някои трендове в европейските общества от последните години.

Всичко, което би трябвало да знаете за:Сериали (5)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР