Тол системата за тировете ще влезе в сила от лятото,

...
Тол системата за тировете ще влезе в сила от лятото,
Коментари Харесай

Борисов: Тол системата влиза в сила от август

Тол системата за тировете ще влезе в действие от лятото, съобщи министър председателят на откриването на пътя Пловдив – Асеновград. По думите му това можело да стане най-рано през август.

„ Ако се забави с месец – два не е съдбовно. Загуба на пари е, само че въпреки всичко желаеме да приказваме и с превозвачите и да почистим всичко. Не желая да я пускаме с чувството, че има спор за системата. Вижте вложенията, това са толкоз доста фабрики и по-късно всичко се хвърля на тировете и те заплащат по 10 евро. Всеки желае нови хубави пътища, само че без пари и без да подвигаме налозите ”, сподели министър председателят.

Той добави още, че към момента се взема решение по какъв начин да се таксуват транспортните средства над 3,5 тона, с цел да се събират действителни пати от тировете, който натоварват най-вече пътната мрежа. Освен това се мислели и разновидности по какъв начин рейсовете, които също амортизират пътищата да заплащат по-малко. С това се цели да няма скок на цената на билетите.

„ Тези пари трябват, с цел да се създадат ремонт на пътищата и свързващите сектори. Сега приготвяме Асеновград – Кърджали за ремонт. Само там цената е 33 млн. лв. ”, сподели Борисов.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР