Tоку-що завърши церемонията по откриването на , които се провеждат

...
Tоку-що завърши церемонията по откриването на , които се провеждат
Коментари Харесай

Различни заедно: Красива и смислена церемония даде старт на Зимната олимпиада в Пекин

Tоку-що приключи церемонията по откриването на , които се организират в Пекин. Олимпийският огън беше разпален след зрелищна и смислена стратегия. Китайската столица заложи на доста технологии и компютърни резултати в програмата, за сметка на по-малко хора, само че се получи красиво и въздействащо. Пекин изпрати по прелестен метод посланията си към спорта и света, а точно:
Нека бъдем солидарни и тук да побеждават сбъднатите фантазии и олимпийският дух! Да насърчим приобщиването и съгласие, както и мира! Нека сме дружно в различността! Нека проведем едни безвредни и превъзходни игри!
И, несъмнено:
По-бързо! По-високо! По-силно! Заедно!
Двучасовата цремония стартира със страхотна проекция на идващата пролет. Чрез LED-екран на стадиона " Птиче гнездо " беше изобразено събуждането на живота след студената зима. Според китайския календар на днешния ден идва началото на пролетта. След красиви фойерверки, изписали думата " пролет " на британски във въздуха, се пристъпи към издигането на китайския байрак. Той беше излъчен на щафетен принцип през голяма редица хора, с цел да бъде стихотворец от военни. Под съпровода на мелодията на " Моята татковина и аз ", изпълнена от малко момче на тромпет, знамето стигна до пилона и беше издигнато тържествено.

С помощта на технологиите теренът на стадиона се трансформира в море - там алегорично се изляха водите на река Хуанхъ - реката-майка на Китай, и се трансфораха в мразовит пай. Позициониран в средата на терена, той " описа " историята на зимните олимпийски игри. След това на терена се появиха петте олимпийски кръга - знак на този конгрес, зад тях се подвигна китайска врата и оттова излезе първата делегация - обичайно Гърция. На ледения декор към " коридора " за нациите се изписваше на разнообразни езици " добре пристигнали ".
Делегациите излизат съгласно първата писмен знак на своята страна, по китайската писменост. Българската делегация се появи 57 минути след началото на церемонията. Знаменосците радо Янков и Мария Здравкова изведоха още десетима от нашите спортисти, които ще се състезават в Пекин през идващите дни.


Българските спортисти бяха облечени в екипи в цветовете на българското знаме. Общо 15 души ще наброява нашата група в китайската столица, откакто по-рано стана ясно, че
В края на церемонията " Птичето гнездо " беше огласено от великата ария на Джон Ленън " Imagine ", след което шестима огромни спортисти внесоха олимпийския байрак на сцената. Последва осъществяване на олимпийския химн от 40 деца и на олимпийската клетва на Кубертен. В края на ледената сцена излязоха 600 деца, част от тях с нежно хорово осъществяване, а останалите - с танц и държейки светещи хартиени бели гълъби. С представянето си дребните доброволци стоплиха сърцата на спортисти и фенове в студа.
След като няколко сполучливи китайски спортисти си предаваха на щафетен принцип олимпийската факла, олимпийският огън най-сетне беше разпален. След като това се случи, голяма снежинка, формирана от дребните снежинки с имената на всички страни участнички, се устреми към върха на стадиона, а зрелищни фойерверки ознаменуваха началото на Зимните олимпийски игри 2022!

ПРЕДИ СЪБИТИЕТО:
Големият състезателен конгрес ще продължи до 20 февруари. Зимните параолимпийски игри ще се проведат от 4 до 13 март в китайската столица.
Самото разкриване през днешния ден ще се организира на Националния стадион в Пекин, прочут още като " Птичето гнездо ". Церемонията можете да гледате директно по Eurosport 1, Българска национална телевизия 1 и Българска национална телевизия 3.
В откриването ще се включат към 3000 души, което е петкратно по-малко спрямо Игрите в китайската столица през 2008 година. Разбира се, към аргументите за това спада и пандемията от ковид, само че също и ниските температури. Поради тези фактори доста от делегациите редуцираха броя на състезателите си, участващи в церемонията.
От българска страна в парада ще се включат четирима спортисти, знаменосци ще са Радослав Янков и Мария Здравкова.
Зимната олимпиада 2022 ще включва 109 надпревари в 15 дисциплини от 7 спорта. .
Източник: sportlive.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР