ТОКИО (AP) — Ghibli, японското студио, което току-що спечели втория

...
ТОКИО (AP) — Ghibli, японското студио, което току-що спечели втория
Коментари Харесай

Основателят на японското анимационно студио Миядзаки все още не е готов да се пенсионира след последната победа на Оскар

ТОКИО (AP) — Ghibli, японското студио, което преди малко завоюва втория си Оскар за игрална анимация за „ Момчето и чаплата ”, към момента не е споделил какво възнамерява по-нататък.

Но създателят Хаяо Миядзаки, който на 83 години беше най-възрастният режисьор, номиниран в миналото в тази категория, няма да изключи да направи различен филм, даже и идващият му планът е късометражен вместо пълнометражен.

Миядзаки, съгласно дълготраен поддръжник, е малко обезпокоен от това, че преди десетилетие е декларирал, че повече няма да прави филми, базирайки се на възрастта си.

„ Той съжалява, че разгласи на света, че няма да прави различен филм “, сподели продуцентът Тошио Сузуки, съоснователят на Studio Ghibli, след последната победа.

Когато Оскар беше разгласен рано в понеделник в Япония, овации се надигнаха в дребната скромна постройка, в която се обитава студиото в покрайнините на обширния Токио, където десетки поканени медии се бяха натъпкали, с цел да гледат церемонията на огромен екран.

Това беше го...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР