Тогава руските сили незаконно навлязоха в суверенната територия на Украйна,

...
Тогава руските сили незаконно навлязоха в суверенната територия на Украйна,
Коментари Харесай

Блинкън: Борбата на Украйна се превърна във вдъхновение за света

Тогава съветските сили нелегално навлязоха в суверенната територия на Украйна, с цел да стартират война, в която излишно починаха десетки хиляди души и пострадаха още милиони. Това се споделя в изказване на американския държавен секретар Антъни Блинкън по случай първата годишнина от съветската инвазия в Украйна. 

 

„ Решението на президента Путин раздели фамилии, принуди милиони хора да изоставен селищата си, унищожи домове, учебни заведения, лечебни заведения и друга цивилна инфраструктура, изостри международната продоволствена рецесия, дестабилизира енергийните пазари и подкопа интернационалния мир и сигурност.

 

Тази война унищожи интернационалната известност на Русия, остави я отслабена, изолирана и унищожи стопанската система ѝ. Тази война е опит за завладяване на територия от Украйна и разстройване на нейната самостоятелна, демократична траектория “, се споделя още в текста, изпратен от посолството на Съединени американски щати в София.

 

Както съобщи президентът Байдън в Киев тази седмица: " Една година по-късно Киев се държи, и Украйна се държи ". Борбата на Украйна, както и решимостта и устойчивостта на нейния народ се трансфораха във ентусиазъм за света, показвайки, че той няма да бъде сплашен.

 

Неукротимата воля на Украйна сплоти света за нейната идея, като съзнателните хора по целия свят се сплотиха за Украйна, както и посредством многократните апели от залите на Организация на обединените нации към Русия да приключи определената от нея война.

 

Президентът Путин стартира тази противозаконна война и той има властта да я приключи. Съединени американски щати твърдо поддържат Украйна, до момента в който тя се пази, и ще продължим да го вършим, до момента в който суверенитетът на Украйна не бъде почетен и народът на Украйна образува своето определено демократично бъдеще в независимост и мир, добави Блинкън.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР