Тогава основният ни курс на действие ще бъде пълното унищожаване

...
Тогава основният ни курс на действие ще бъде пълното унищожаване
Коментари Харесай

Съветникът на Зеленски Ал. Арестович: Ако врагът превземе Мариупол, преговори с Русия няма да има

" Тогава главният ни курс на деяние ще бъде цялостното заличаване на врага, като разчитаме на западната помощ и на обстоятелството, че руснаците няма от кого да получат помощ ", продължава съветникът.

Мариупол, където се водят едни от най-тежките сражения по време на спора сред Русия и Украйна, сега значително е под контрола на съветските сили, като един от последните огромни джобове на украинските войски се намира в стоманодобивния цех " Азовстал " в града.

Порано през днешния ден съветските военни обявиха, че ще разрешат на тези бойци да се предадат, в случай че сложат оръжията си - в това число бойци от " националистически батальони " и " задгранични наемници " - като им предложиха да изоставен обекта по обяд московско време. По-късно тя насочи ново предложение, като отсрочи крайния период и съобщи, че на войските ще бъде позволено да изоставен по избран " филантропичен кулоар ", само че не получи отговор от украинските представители.

Арестович изрече мнение, че " борбата няма да се развие в интерес на Русия ", като твърди, че офанзивата в Донбас " ще се провали ", в немалка степен с помощта на военната помощ, предоставена от външни сили.

В следващото си послание през днешния ден президентът Зеленский повтори настояванията си към западните страни да усилят поддръжката си, като съобщи: " Ако имахме достъп до всички оръжия, от които се нуждаем... към този момент щяхме да сме завършили тази война. " Той означи, че по-рано денем е провел диалози с водачите на Нидерландия и Европейския съюз за даване на спомагателна помощ.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР