Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен

...
Тодор Тагарев е кандидатът за нов министър на отбраната, предложен
Коментари Харесай

Кирил Петков: Тодор Тагарев е предложението на ПП за министър на отбраната

Тодор Тагарев е претендентът за нов министър на защитата, препоръчан от " Продължаваме промяната ", това разгласи министър председателят Кирил Петков след изключителното съвещание на кабинета.

Човекът, който ще предложим за министър на защитата, е Tодор Tагарев, приключил Mатематическата гимназия " Акад Кирил Попов ", съобщи Петков.

Той е прочут на публиката, в последно време е в доста добра социална роля, това е изборът на " Продължаваме промяната " в границите на съдружния контракт, който имаме. Всяка една от съдружните партии дава своето предложение и има право да предлага своите претенденти. Това ще е претендентът на Политическа партия на следващия ден " разясни министър председателят.

" Идеята, че България би трябвало да е по-ниска от тревата не е народен интерес. Националният интерес е България да има ясна позиция, когато сме сигурни, че в нечия страна се случва нещо погрешно, тя би трябвало да може да отговори с явен глас " ", добави той.

" Щастлив съм, че българското държавно управление не утихна, не се снижи, не беше безмълвният сътрудник, а декларирахме с ясна позиция това, което сега е безусловно погрешно. Заявих нееднократно, че от двете страни това, което виждам е, че това са бойци на по 18 години, които са в студа, стрелят се един различен и не знаят за какво. Защото един деспот в Москва е взел едни неверни решения. Тук не става дума изобщо за Русия като съветски народ. Имам доста другари в Москва, които се чудят какво се случва сега. Става въпрос за един деспот, който взе ужасяващи решения, към този момент няколко хиляди индивида са починали от двете страни ", сподели още Петков.

" Никой не може да споделя какво би трябвало а се прави във връзка в България, никой не може да ни чертае на салфетка, да приказва за сфера на въздействие, ние сме самостоятелна страна и можем да решим како и по какъв начин да вършим. Ние сме в Европейски Съюз и се веселя, че имаме цялостната независимост да приказваме в един глас с всички страни ", безапелационен е той.

Кой е проф. Тодор Тагарев - предлагането на Петков за боен министър

Професор Тодор Тагарев е български боен специалист, дълготраен чиновник в системата на българската защита.

От 13 март до 29 май 2013 година е министър на защитата в състава на служебното държавно управление на Марин Райков.

Той е роден на 18 април 1960 година в град Стамболийски, България. Завършва Математическа гимназия „ Акад. Кирил Попов “ в град Пловдив. През 1982 година приключва Висшето военновъздушно учебно заведение „ Георги Бенковски “ в Долна Митрополия като инженер по автоматика и телемеханика. През 1989 година пази дисертация във Военновъздушната инженерна академия „ Н. Е. Жуковски “ в Съюз на съветските социалистически републики, а през 1994 година – в Командно-щабния лицей на Военновъздушни сили на Съединени американски щати.

От 1999 година е старши теоретичен помощник II степен (доцент) по приложение на правилата и методите на кибернетиката, а от 2014 г е професор по същата компетентност.

190 българи се изтеглят от Киев в рейсове, сподели още Петков. Зеленият кулоар се е осъществил благодарение на Външно министерство и военното ни разузнаване.
https://www.facebook.com/novinite.bnt/videos/629940408108214
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР