Тодор Христов е бивш футболист на Левски“, Берое“ и Локомотив“

...
Тодор Христов е бивш футболист на Левски“, Берое“ и Локомотив“
Коментари Харесай

Тодор Христов от Исландия: Никой няма да работи в деня на мача с Аржентина

Тодор Христов е някогашен футболист на „ Левски “, „ Берое “ и „ Локомотив “ (София). Вече три години живее в Исландия, където за локалния „ Вопнафьордур “, а паралелно с това кара и треньорски курсове. Полузащитникът разяснява пред „ Труд “ настроението в скандинавската страна преди дебюта на международни финали.

– Какви са упованията в страната преди дебютното присъединяване на Исландия на Мондиал? Има ли еуфория?
– Еуфорията е голяма. Хората ужасно доста приказват за това и чакат с неспокойствие международното състезание. Страхотно е да съм очевидец на такова нещо. Имам другари, с които разясня почналото към този момент събитие и виждам насладата в очите им. Сред тези другари има такива, които минута след жребия започнаха да плануват пътешестване до Русия, с цел да станат очевидци на идните мачове на тима. Други си купиха нови големи тв приемници. Исландия по начало е страна, в която събота и неделя са обичайно почивни дни. А поради обстоятелството, че първият мач на тима против Аржентина е в събота, аз персонално не познавам човек, които ще работи в деня на срещата.

– Преди две години ти даде смела прогноза, че скандинавците ще излязат от групата на Евро 16. По-късно те даже отстраниха Англия, с цел да се трансфорат в приятната изненада на шампионата. Каква е прогнозата ти за това лято?

 3502

– Да, по този начин беше, за което доста се веселя. Бих споделил, че в този момент обстановката е друга. Различен е и методът, по който футболният свят гледа на Исландия. Тази година, с риск да си навлека гнева на доста исландци, ще бъда почтен и прогнозата ми е, че няма да съумеят да преминат тежката група, в която попаднаха. По мое мнение Аржентина и Хърватия ще продължат, за сметка на Нигерия и Исландия.

– Къде се крие силата на Исландия?
– В контра-атаката. Исландия е тим, който не разполага с феноменални играчи от международна класа, каквито са Роналдо, Меси и Неймар. Силата им е във всеотдайността,
тактическата дисциплинираност и търпението да се възползват от своя късмет, когато им се открие подобен.

– В България играе националът Холмар Ейолфсон. Можем ли да чакаме той да стартира като титуляр в Русия?
– Знам много за него. Представя се добре в България и е добър футболист, само че моята прогноза е, че той няма да бъде измежду титулярите. Ще се веселя да го видя в титулярния състав, би било забавно. Това също по този начин би било добра реклама за „ Левски “ и българският футбол.

– Още в първия мач Исландия ще се изправи против Лионел Меси. Имат ли сили „ викингите “ да го спрат?
Когато играеш против Меси, голяма част от вниманието е ориентирано върху него и метода, по които той да бъде спрян. Имайки поради тактическата сграда на исландците, мисля че имат сили да го спрат с положително взаимоотношение и подсигуряване. Отдавайки цялото внимание на него, това може да даде опция на някои от другите страхотни футболисти, с които Аржентина разполага. Това е нещо, на което постоянно ставаме очевидци в международния футбол.

– Кой е твоят любимец за успех на мондиала?
– Франция. Отбор, който разполага със страхотни характерности в съвършената футболна възраст, както и добър треньор. Тази композиция подготвя за нещо положително. Надявам се Франция успее да откри вярната рецепта за триумф.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР