Тодор Андреев, българинът, решил да премине от Берлин до връх

...
Тодор Андреев, българинът, решил да премине от Берлин до връх
Коментари Харесай

Пианистите Ибрахим и Хасан ще изпращат Тодор Андреев от Берлин за Шипка

Тодор Андреев, българинът, решил да премине от Берлин до връх Шипка с велосипед потегля в 9 часа 21 февруари . От площад Александер плац в немската столица в нелекия му път ще го изпратят българската фолклорна групировка “Сборенка” и от виртуозните пианисти Ибрахим и Хасан Игнатови, които от есента на 2018-а учат във Висшата музикална академия " Ханс Айслер " в немската столица.
Финалът на велопрехода под наслов “Предизвикателство за силата на българския дух” ще бъде на връх Шипка а националния празник на България 3 март към 9 часа . Там с музиката си ще го посрещне Красимир Панчев, един от най-популярните гайдари у нас и зад граница.
За да стигне в точния момент за тържествата на връх Шипка, Тодор ще би трябвало да навърта по 200 - 300 километра дневно, съпроводен единствено от теляк и със спирки за храна и сън за не повече от 6 часа. В 10-дневния се преход той ще премине през 10 европейски столици - Берлин, Прага, Виена, Любляна, Загреб, Сараево, Подгорица, Прищина, Скопие и София. Очаква се да бъде пред храм-паметника “Св. Александър Невски” на 2 март сред 8:30 и 9:30 часа и да възпламени свещичка в храма.
Намеренията му са същия ден към 16 часа да е в Казанлък, където е приключил Националното учебно заведение за пластични изкуства и дизайн ”Акад. Дечко Узунов”. В Града на розите Тодор Андреев ще бъде формален посетител на община Казанлък, а по-късно ще поеме към град Шипка, откъдето ще стартира да се изкачва с велосипеда към върха,където ще развие българския трикольор, подарен му особено за случая от Валя Александрова.
Тодор не е професионален колоездач и желае да тества опциите си и да стигне в точния момент за честването на националния ни празник и да уважи паметта на починалите за Освобождението. По пътя си, дълъг 2587,04 километра , с камера на каската той ще запише велопрехода си, с цел да го даде на екипа на Книгата на върховете на Гинес.
Тодор Андреев е от Каспичан, приключил е живопис в Националната художествена гимназия за пластични изкуства и дизайн “Академик Дечко Узунов” в Казанлък и от четири години живее и работи в Германия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР