Точно в 19.00 ч. най-добрият спортист на XX век Карл

...
Точно в 19.00 ч. най-добрият спортист на XX век Карл
Коментари Харесай

Карл Люис и Христо Стоичков запалиха Факела на мира в Острова в Пазарджик

Точно в 19.00 ч. най-хубавият състезател на XX век Карл Люис и носителят на „ Златната топка “ Христо Стоичков, съпроводени от кмета на община Пазарджик Тодор Попов, възпламениха Факела на мира в Градината на света в парк-остров „ Свобода “ в града.

Карл Люис дойде в България по покана на Асоциация “Докосни дъгата “, организацията “Пробег на мира “, Сдружение “Младежки състезателен клуб Пазарджик спортува “ и Община Пазарджик. Часове преди този момент със специфичен танц пазарджишките девойки и международни шампионки от Мажоретен клуб „ Мистерия “ посрещнаха деветкратния олимпийски първенец Карл Люис на аерогара София. Той кацна на софийското летище, откакто един от полетите му имаше закъснение с часове и не съумя да дойде в точния момент за вчерашния конгрес „ Достойни за България “.

Утре в 11.00 ч. ще бъде награждаването на почетния факлоносец на мира на Международната атлетическа щафета „ Пробег на мира “, а от 15.00 ч. двамата велики спортисти ще раздават подписи. В Регионалния исторически музей в града ще бъде показана галерия „ Личности и събития в българския спорт “, на която деветкратният олимпийски първенец и 8 пъти международен първенец ще подари собствен трофей.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР