Точно в 19.00 ч. бе свалена карантината в Банско. Градът

...
Точно в 19.00 ч. бе свалена карантината в Банско. Градът
Коментари Харесай

Вече без карантина в Банско

Точно в 19.00 ч. бе свалена карантината в Банско. Градът е първото българско обитаемо място, което изтърпя двуседмична цялостна карантина.

Близо час преди публично оповестения завършек на карантината на контролно-пропускателния пункт на вход и излаз на града в посока Благоевград започнаха да се натрупат коли.

Пред кореспондент на Българска телеграфна агенция чакащи описаха, че оповестяването на карантината е заварила техни близки в града, в множеството случаи сезонни служащи, работещи през зимния сезон в курорта.

Засилено полицейско наличие имаше през целия 14-дневен интервал на карантина на КПП-тата, ситуирани на входовете на града. Преди оповестяването на края й дойдоха спомагателни полицейски екипи.

Десетки коли напуснаха града в първите минути след 19 часа, когато беше махната и бариерата, спираща свободното придвижване през последните две седмици. Опашка имаше и от искащи да влязат в Банско.

Краят на карантината анулира единствено някои от възбраните, наложени досега. Влизането и напускането на града ще бъде проведено по този начин, както е в регионалните градове. По този метод няма да се обезсмисли 14-дневният интервал на карантина, разяснява по-рано през днешния ден пред Българска телеграфна агенция кметът на Банско Иван Кадев.

Работният развой се чака да се възобнови на следващия ден, само че никой не знае какви ще са вредите върху бизнеса. Ясно е единствено, че производството мощно изостава от график.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР