Точно в 13:00 ч. днес приключи вторият и последен състезателен

...
Точно в 13:00 ч. днес приключи вторият и последен състезателен
Коментари Харесай

Приключи вторият състезателен ден на eJOI, утре предстои награждаване на медалистите

Точно в 13:00 ч. през днешния ден завърши вторият и финален спортен ден от първата Европейска младежка олимпиада по информатика eJOI (http://ejoi.org/), на която страната ни е хазаин. Надпреварата беше оспорвана до последните минути. Вълнение имаше в очите на всичките 92-ма състезатели от общо 22-те страни участнички сега, когато системата постави край на eJOI.

И във втория, както и в първия спортен ден, участниците имаха разполагаем четири часа, с цел да решат три задания, като оптималният брой точки, които всеки от тях можеше да събере беше 300.

По време на срещата на ръководителите и научния комитет беше одобрена структурата на eJOI, проф. Красимир Манев бе определен за Президент на eJOI, бяха определени и членовете на интернационалните комитети на eJOI, както и първите членове на Борда на eJOI  - представители на политиката и бизнеса – Еврокомисаря Мария Габриел и Президента на Мусала Софт Елена Маринова. Лично да поздрави участниците в eJOI за самия край на конкуренцията в Тех Парк София пристигна Президентът на България Росен Плевнелиев (2012 година – 2017 г.). Той беседва със състезателите и ръководителите и пръв поздрави номер едно в класирането съгласно автоматизираната система за инспекция. 

Успоредно с финалните спортни часове на eJOI, Министерство на труда и обществената политика провежда събитие за старт на акцията „ Открий ме, разбери ме, приеми ме “. Тя има за цел да промени настройките на обществото към всички деца и младежи в неравностойно състояние, нуждаещи се от поддръжка, схващане и помощ в развиването им. На срещата-дискусия участваха българския студент от Кеймбридж Добрик Георгиев от Хасково и неговото семейство. Майката на надарения млад програмист изрече признателност към всеотдайността на всички учители, които са му помогнали да развие гения си. Бисерка Йовчева, един от основателите на eJOI, описа, че е работила с момчето след 8 клас, защото спомагателната подготовка е извънредно нужна, с цел да бъде едно дете в челните редици на интернационалните надпревари по програмиране. Тя показа, че в доста от случаите точно той е предложил решението на дилемите и е бил най-упоритият от цялата група и изрази възхищението си от фамилиите на деца с физически проблеми, които дават всичко по силите си, с цел да намерят те своето място в живота.

В следобедните часове на втория спортен ден минава разглеждането на резултатите и контестациите, след което следва разпределението медалите.

Вълнението и трепетното очакване ще продължат до  18:00 ч . на  12 септември (вторник),  когато в Аулата на Софийски университет „ Св. Климент Охридски “ ще стартира тържествената гала по награждаване. По време на събитието ще бъде оповестена и идната страна хазаин на eJOI. Очаква се персонално да участват и да поздравят всички участници и медалистите Ректорът на Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ проф. дфн Анастас Герджиков, който е хазаин на церемонията, както и заместител министър-председателят на Република България Томислав Дончев. За потвърждения на наличие апелирам ползвайте посочените по-долу координати.

Новини, настояща информация и фотоси от провеждащата се в София първа Европейска младежка олимпиада по информатика можете да следите на уеб страницата на eJOI http://ejoi.org/, във Facebook (https://goo.gl/SJdaiQ) и в Instagram (https://www.instagram.com/ejoi2017/)

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР