Точно в 12.00 часа, в продължение на 2 минути, сирени

...
Точно в 12.00 часа, в продължение на 2 минути, сирени
Коментари Харесай

Днес почитаме паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата на България

Точно в 12.00 часа, в продължение на 2 минути, сирени на територията на област Русе, ще звучат с пресечен сигнал.

При подаване на сигнала всички пешеходци и пътни транспортни средства в обитаемоте места, като се изключи влаковете, следва да спрат и да останат на място.

От 11.30 часа пред Мемориала на починалите във войните за национално обединяване ще се организира възпоменателна гала, проведена от Община Русе. По традиция церемонията ще стартира с приемане на почетния часовой от началника на гарнизона и пълководец на Военно формирование 32420 подполковник Павлин Илиев, а свещеници от Русенската света митрополия ще отслужат заупокойна молитва в памет на Христо Ботев и починалите за свободата на отечеството. Слова ще произнесат регионалния шеф Анатоли Станев и кметът Пенчо Милков. Церемонията ще приключи с поднасяне на венци и цветя от институции, политически партии и жители.

Припомняме, че профилактиката на сирените на 1 април беше анулирана по предложение на Групово дело „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. Целта на анулацията беше да не се основава суматоха, в подтекста на военните дейности в Украйна и интернационалната обстановка. Отмяната целеше успокоение както за българите, по този начин и за украинските мигранти у нас.

Припомняме, че националната система се тества два пъти годишно – в първия работен ден на април и октомври, посредством задействане на акустични сигнали.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР