Точно преди Рождество Христово водещият на bTV Новините Юксел Кадриев

...
Точно преди Рождество Христово водещият на bTV Новините Юксел Кадриев
Коментари Харесай

Юксел Кадриев: Малко хора знаят, че ходя на уроци по пиано и пеене


Точно преди Рождество Христово водещият на bTV Новините Юксел Кадриев подари на всички празнично чувство, чудо и топлота с музикално осъществяване на песента Let It Snow и хубав видеоклип към него.

В " Тази неделя " той разкри, че доста малко от околните и приятелите му знаят, че от близо две години върви на уроци по пиано и пеене.



За музиката

„ С моята учителка по пеене Мариета Петракиева един ден репетираме и се разпяваме. Тя ми сподели – за какво не пуснеш в обществените мрежи по какъв начин пееш нещо. Казах си - добре, несъмнено ще стане доста готино. Оттам всичко потегли лавинообразно “, описа Юксел Кадриев.

Песента записват за половин час, на идващия ден снимат клипа, а на по-следващия ден е подготвен. Видеото набира голяма известност. Кавър версията му на песента Let it snow към този момент е гледана близо 400 000 пъти в YouTube единствено за седмица.

Юксел Кадриев гостува в Тази неделя с водещ Мария Цънцарова
Снимка: Редакторски екип


„ Мислехме, че може да се случи нещо сходно, само че не чакахме в подобен мащаб да се развихри всичко и за толкоз малко време “, разяснява водещият.

„ Харесвам хубавата музика. Нямам съответен род. За мен тя е два вида – радостна и тъжна. Музиката е основана да допира най-фините частици на душата и го прави от толкоз години “, на мнение е Юксел Кадриев.

„ Тъй като нотите са цифри, музиката е цифри във времето и пространството, само че в темп “, разяснява той.

Другото чудо

„ Не знам дали го мога. С Мишо Белчев съм си приказвал, който ми даде доста кураж, когато издадох моята стихосбирка. То просто идва. Изпитваш някаква страст и текстът идва, а аз просто го протоколирам “, споделя Кадриев за поезията си и прибавя, че идва от претърпени неща.

Една от последните произведения, които написа, се ражда инцидентно, откакто се разхожда на необитаем остров. Вдъхновението му идва от камък в бистрата вода, който е във формата на сърце.

Снимка: Редакторски екип


Празниците и вярата

„ Много постоянно забравяме за Бог, че той е вътре в нас, че той е към нас. Бог е обич. Когато се събуждаш заран - ти не се събуждаш просто от сън. Ти всяка заран възкръсваш. Ако започваш деня си с тази мисъл и тази признателност, животът и денят ще протичат по друг метод “, споделя още водещият на bTV Новините.

Юксел Кадриев гостува в Тази неделя с водещ Мария Цънцарова
Снимка: Редакторски екип


Обича да прекарва празниците у дома и с родителите си.

„ Живеем в брутални времена. Задоволени сме от всичко. Това обилие от храна, предмети, страсти – това ни кара да забравяме, че сме елементарни хора. Всичко материално е една заблуда и то нищо не ти носи. Не те прави по-добър. Това, което е вътре в теб – то те прави по-добър “, споделя Юксел Кадриев.

„ Не единствено на всички хора, които са ни значими, само че и на всички поисквам доста здраве, доста обич и доста светлина в душите “, пожела той.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР