Точно месец, след като бяха подписани първите две споразумения по

...
Точно месец, след като бяха подписани първите две споразумения по
Коментари Харесай

Община Свищов получи близо 12 млн. лева за пет ключови инфраструктурни проекта

Точно месец, откакто бяха подписани първите две съглашения по Закона за държавния бюджет, министърът на районното развиване и благоустройството Андрей Цеков и кметът на община Свищов Генчо Генчев подписаха още четири съглашения, които ще бъдат финансирани от Инвестиционната стратегия за общински планове.

Финансовите средства на обща стойност 11,7 млн. лева ще бъдат вложени в пет инфраструктурни плана , които ще бъдат осъществени в обитаемоте места от община Свищов.

По плановете ще бъдат осъществени следните действия: главен ремонт на улици на територията на селата – Българско Сливово, Вардим, Драгомирово, Козловец, Морава, Овча могила, Ореш, Хаджидимитрово, и Царевец; главен ремонт на път VTR 1261/III-407, Павел – Совата/ – Хаджидимитрово-/III-407/ от км 0+000 до км 1+915 – в два етапа; реорганизация на довеждащ тръбопровод от „ Гиглик 1 “ до черпателен контейнер в с. Хаджидимитрово; аварийно-възстановителни работи за реорганизация на напорен тръбопровод в с. Алеково; и подсилване а улица „ Главна “ в с. Ореш.

Във връзка с утвърдените планове кметът на Свищов заявява г отовност за пускане на строителните действия , защото към този момент са извършени публични поръчки, има определени реализатори на строително-монтажните работи и могат да започват реализацията на обектите скоро.

Кметът Генчев акцентира също, че за първи път в община Свищов влизат толкоз доста средства за планове , ориентирани към обитаемоте места и добави, че с финансирането от Инвестиционната стратегия за общински планове, ще се даде опция да се осъществят основни общински политики , отлагани с години, което сигурно ще способства за основаването на по-благоприятни условия за развиване на локалната стопанска система и възстановяване качеството на живот на популацията.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР