То е част от тестовата система за аларма по време

...
То е част от тестовата система за аларма по време
Коментари Харесай

Виваком стресна цяла България с предупреждение за опасност


То е част от тестовата система за тревога по време на война

Виваком стресна всичките си клиенти в България, откакто в 18,54 часа им изпрати изключително предизвестие за заплаха. На телефоните, без значение в какво положение са били сега, се появи надпис, на който написа „ Сигнал от президента “ или " Внимание заплаха! " и под него интернет адрес. Въпреки че предизвестието съдържаше и думата „ test ”, тя бе с дребни букви и мнозина не я видяха. Десетки консуматори на Виваком незабавно започнаха да споделят в обществените мрежи това, което са видели на екраните на телефоните си, и да се питат какво се случва.

Миналия месец източници от държавното управление към този момент предизвестиха, че в тестов режим в България се вкарва сходна система за обявяване при положение на заплаха. Такава съществува от дълго време в Съединени американски щати, Израел и някои страни в Европа. Никой обаче не предизвести популацията на България, че то също ще взе участие в тестването на тази система. Затова полученото известие довечера провокира измежду мнозина даже суматоха. На публични места, където е имало скупчване на клиенти на Виваком, е настанала блъсканица измежду присъстващите, откакто всички телефони са почнали да вибрират по едно и също време.

До този миг нито едно публично лице не е коментирало случилото се. Абонатите на другите два мобилни оператора не са получили такова известие.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР