то десет причини, поради които, въпреки Брекзит, няма да спрем

...
то десет причини, поради които, въпреки Брекзит, няма да спрем
Коментари Харесай

DW: Ето защо ще продължим да обичаме британците

то 10 аргументи, заради които, макар Брекзит, няма да спрем да обичаме британците.

Това е едно пояснение в обич към Острова, написа

Обичаме кралското семейство

Никой не е бил толкоз дълго на трона, колкото кралица Елизабет II: от 1952 година насам тя е кралица на британците и въплъщава дисциплинираност, непоклатимост и обичаи. Плътно зад нея нормално е огромната й обич - нейният брачен партньор принц Филип. През 2020-а кралица Елизабет II отпразнува 94-ия си рожден ден, а принц Филип - своя 99-и.
 Кралица Елизабет II, принц Филип
Обичаме английската музика

Те са легенда - "Ролинг Стоунс ". През март 2016 Мик Джагър, Чарли Уотс, Кийт Ричардс и Рон Уд провокираха възторг с първия си концерт в Куба. Комунистическата страна съществува съвсем толкоз дълго, колкото паметната група - "Ролинг Стоунс " са учредени през 1962 година.
 Ролинг Стоунс
Обичаме тяхната столица

Лондон е измежду най-значимите културни и финансови центрове на света. И кой ли може да остане апатичен към хубостта на "Тауър Бридж "? Мостът е знак на английската столица от 1894 година. Над 19 милиона туристи посещават Лондон годишно, което го трансформира в един от най-посещаваните градове на планетата.
 Тауър Бридж
Обичаме техните литературни герои

Приключенията на младия вълшебник Хари Потър превземат милиони - както в романите, по този начин и във филмите. Кадърът демонстрира Хари Потър (в ролята - Даниел Радклиф) по времето на втората му година в учебното заведение за магия "Хогуортс ". Тази история трансформира нейната авторка - британката Дж. К. Роулинг в една от най-известните и най-богати писателки в света.

Обичаме английските модели

От три десетилетия Наоми Кембъл диктува трендовете в стилния свят. Лондончанката е първата чернокожа моделка, която се появява на корицата на френския "Вог ". През 1990-те тя е част от поколението на супермоделите.
 Наоми Кембъл
Обичаме английския комизъм

Никой не може да скрие усмивката си, когато види английският комедиант и артист Роуан Аткинсън, прочут с ролята си на Мистър Бийн. В едноименната комедийна поредност той прави гаф след гаф. Дори не е нужно да приказва доста, с цел да бъде комичен. Мистър Бийн излиза в интервала 1989-1995 година и се трансформира в културен феномен.
 Мистър Бийн
Обичаме превъзходните им градини

"Кю Гардънс " в югозападен Лондон е една от най-старите ботанически градини в света. Британците са известни със своето градинарство. И никоя друга страна в Европа не може да се похвали с толкоз красиви градини и паркове.

Обичаме техния жанр

Не е значимо да се случи бързо, а да е с грациозност и класа. Прословутата английска въздържаност е забележима и при паметните коли като "Ролс-Ройс ". Въпреки че марката е изкупена от германците, тя продължава да се възприема като английска класика.

Обичаме странния им усет

Що се отнася до кухнята, сигурно други европейски страни са по-напред. И въпреки всичко бирата без пяна и агнешкото с ментов сос си имат своя сексапил.

Обичаме техните обичаи

Британците ни научиха какъв брой прелестно може да е да разглеждаш града с рейс. Прословутите лондонски двуетажни рейсове не са просто средство за напредване. Те към момента са неизменима част от облика на английския мегаполис.


Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР