Тийнейджърските години могат да бъдат тежки, но справянето с деца

...
Тийнейджърските години могат да бъдат тежки, но справянето с деца
Коментари Харесай

3 мита за тийнейджърите, в които трябва да спрем да вярваме

Тийнейджърските години могат да бъдат тежки, само че оправянето с деца младежи също може да бъде доста занимателно. Полезно е да проучваме тийнейджърските легенди и да дадем опция на децата си, като чакаме повече от тях. Ето 3 мита за тинейджърите, които е време да развенчаем:
1. Тийнейджърите са егоисти
Да, младежите са фокусирани върху себе си. Те откриват кои са, какво ги интересува, по какъв начин се развиват телата им, какво ценят. Така че е разбираемо, че те мислят доста за себе си. Но това е напълно друго от това да си лакомец. Тийнейджърите могат да бъдат едни от най-състрадателните, съпричастни и грижовни хора. Често разликата сред егоистичния младеж и състрадателния е възрастните в неговия или нейния живот.

Състрадателните младежи имат възрастни към себе си, които имат вяра в тях и в капацитета им.

 Добави изложение

Тийнейджърите имат потребност от възрастни, които имат вяра в тях. Помолете ги да оказват помощ в къщата. Очаквайте от тях да бъдат положителни към своите братя и сестри. Не толерирайте грубостта просто тъй като са младежи. Включете ги в действия, които предизвикват състраданието и грижата за другите. Личност и лакомец не са едно и също нещо. Повярвайте, че вашият младеж е кадърен на повече и може да бъдете прелестно сюрпризирани.

ВИЖТЕ ОЩЕ:

2. Тийнейджърите са мързеливи
Тийнейджърите се нуждаят от доста сън и гарантирането, че получават задоволително, е значимо за цялостното им психическо и физическо благоденствие. Това обаче е друго от мързела. Тийнейджърите в действителност могат да бъдат необикновено работливи, когато са стимулирани. Въпреки това постоянно ги виждаме прегърбени над устройствата си, лежащи из къщата и свиваме плещи или им крещим, без да им оказваме помощ да обмислят по какъв начин да създадат по-добър избор.

 Добави изложение

Мотивирайте своите младежи, като вярвате, че са способни на повече. Вашите младежи могат сами да си оправят леглата. Изисквайте от тях да оказват помощ при приготвянето на вечеря понякога. Създайте проект на отговорностите вкъщи и очаквайте всички да вземат участие. Помогнете на децата си да схванат, че като част от вашето семейство, домакинските отговорности са толкоз техни, колкото и ваши. Те, несъмнено, ще се оплакват, изключително първоначално. Но това е опция да ги научите за цената на положителното отношение.

3. Тийнейджърите са неуважителни
Ако вашият младеж е непрекъснато непочтителен, време е да се погледнете в огледалото. Разбира се, всички младежи трансферират границите, отвръщат и се бунтуват по някакъв метод. Но в случай че вашите младежи са непрекъснато груби с вас или с другите, това е евентуално, тъй като вие им позволявате да бъдат . Не се опасявайте да налагате последици за тяхното държание. Често държанията, които ненавиждаме, са тези, които неумишлено укрепваме. Имайте смелостта да дисциплинирате децата си.

 Добави изложение

Не забравяйте да сте нащрек, че може да се случва нещо по-дълбоко. Ако вярвате, че вашите младежи са способни на повече, само че избират да проявят пренебрежение, това би трябвало да ви накара да се замислите. Може би се усещат тревожни или разочаровани. Тяхното пренебрежение в действителност може да бъде покана да разберете какво се случва под повърхността. Покажете на вашето дете, че вярвате в него и се пробвайте да му помогнете да се оправи с проблемите, които го тревожат, вместо да го нападате.

ВИЖТЕ ОЩЕ:
Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР