Tийнейджърка подпали общежитието на училището си като отмъщение към директорката,

...
Tийнейджърка подпали общежитието на училището си като отмъщение към директорката,
Коментари Харесай

Тийнейджърка подпали общежитието на училището си

Tийнейджърка подпали общежитието на учебното заведение си като възмездие към директорката, която по-рано лишила мобилния ѝ телефон. Историята е от южноамериканската страна Гаяна.

19 девойки са починали при пожара, десетки други са ранени, като някои от тях към момента са в болница. Открити са обгорените тела на девойки сред 12 и 18 години и телцето на петгодишно момче – наследник на учител в учебното заведение.

Общо 57 души са спали в отчасти дървената сграда, обезопасена с стоманени решетки. Училището е държавен пансион, който се посещава най-вече от деца от коренното население. Мястото на случая - Махдия, се намира посред тропическа гора, разясняват международните организации.

В момента се води следствие против хипотетичния причинител.

Според управляващите обвиненото момиче е на 15 години, макар че то твърди, че е на 14. Разликата от една година е решаваща, съобщи bTV. На 15 година учениката може да бъде упрекната по наказателното право за възрастни за палеж и породени 20 ликвидиране. В момента тя е в център за задържане на малолетни, а първо съвещание по делото е планувано за 5 юли.

„ Разпитахме я, не призна нищо “, разяснява заместник-началникът на локалната пожарна пред Асошиейтед прес.

Град Махдия беше посетен от президента на Гаяна и високопоставени чиновници.

Подобен унищожителен пожар има през 2016 година в столицата на страната Джорджтаун. Тогава пандизчии подпалиха матраците си в символ на митинг против малтретирането. 17 души починаха и повече от 10 бяха ранени.

Снимка: Ройтерс
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР