Тийнейджърът изчезнал без вест за дълги години преди полицията най-накрая

...
Тийнейджърът изчезнал без вест за дълги години преди полицията най-накрая
Коментари Харесай

Даниел изчезнал, когато бил на 13 г. След 8 г. родителите му научили страшната истина

Тийнейджърът липсващ без новина за дълги години преди полицията най-сетне да успее да откри наказания полов нарушител, който отвлякъл и умъртвил Даниел през 2003 година

На 7 декември 2003 година Даниел Моркомб от Куинсланд, Австралия, се насочва към автобусната спирка, с цел да стигне до локалния мол. Автобусът просрочен.

Известно е, че 13-годишното момче е говорило с двама непознати мъже – и по-късно не се е прибрало у дома.

Полицията почнала най-мащабното следствие в историята на Куинсланд, само че не намерила диря от младежа: това траяло 8 години. През 2011 година следователите съумели да издирят похитителя и килъра на Даниел. Оказало се, че това е Брет Питър Коуен, осъждан преди този момент за полови закононарушения.

Тайнственото изгубване

Даниел е едно от трите деца на Брус и Денис Моркомб, като той бил изключително непосредствен с брат си близнак Брадли. Те изсранали в любящ дом на Слънчевия бряг на Австралия: фамилията живеело щастливо, заобиколено от доста животни.

На 7 декември 2003 година Даниел и братята му се събудили по-рано от нормално, с цел да оказват помощ на съседите си да берат реколтата от маракуя.

След като получил възнаграждение за работата си, Даниел решил да вземе рейса до Sunshine Plaza, с цел да купи коледни дарове за цялото семейство. Родителите не се притесняваха за сина си, защото той ходел до същия търговски център с рейс най-малко 15 пъти.

В същия декемврийски ден родителите на Даниел се връщат от работа и откриват, че синът им го няма у дома. Отишли ​​до мола, само че младежът го нямало на никое място. Те неотложно съобщили за изгубването на Даниел и търсенето почнала, като още не знаели, че то ще продължи доста години.

Събирайки всевъзможни доказателства и показания на очевидци, проверяващите създали няколко значими извода.

Свидетели разказали, че на 7 декември видели момче на автобусна спирка, което отговаряло на описанието на Даниел. Някои споделили, че са видели синя кола, паркирана наоколо с един или двама мъже вътре: по-късно завързали диалог с младежа.

От самото начало на следствието на изгубването на Даниел полицията заподозряла нарушители, наказани за полово принуждение. Един от тях бил Брет Питър Коуан. През 1987 година той примамил седемгодишно момче в тоалетна в парка и го изнасилил. Коуан излежава единствено една година затвор. През 1993 година той изнасилил шестгодишно момче: наказан е на три години и половина затвор.

Насилникът

Съобщава се, че след втората си присъда Брет Питър Коуан станал реформиран християнин, оженил се и имал две деца. Съпругата му в началото е излъгала полицията за местонахождението му в деня на изгубването на Даниел Моркомб.

По-късно тя признава, че Коуан е липсващ най-малко за пет часа. Въпреки това, когато полицията за първи път разпитва Коуан, той признава, че минавал около автобусната спирка, когато забелязал Даниел да стои самичък. Извършителят споделил още, че спрял, с цел да предложи на момчето да го закара, само че след отхвърли сякаш траял по пътя си.

Без действителни доказателства следователите не съумели да издигнат дело против Коуен. Осъзнавайки, че всичко не е толкоз просто, полицията през април 2011 година започва интервенция под прикритие, наречена  „ Mr. Big “ („ Господин Голям “).

Служител под прикритие се сприятелява с Коуан по време на вътрешен полет. Полицаят се престорил, че е забъркан в незаконна тайфа, а по-късно постепенно почнал да печели доверието на Коуан.

До август 2011 година Брет Коуен към този момент се е доверил толкоз доста на няколко чиновници под прикритие, че признава на един от тях: точно той през 2003 година отвлича и убива Даниел Моркомб. Признанието е снимано със скрита камера и Коуан незабавно е задържан.

Осъзнавайки ситуацията си, Коуан признава всичко. Според публицисти причинителят е споделил, че Даниел Моркомб в действителност се е съгласил на предлагането да го закара до мола на 7 декември 2003 година

Вместо това Коуан го завел в усамотена къща и почнал да тормози младежа. Според причинителя той е възнамерявал единствено да изнасили момчето и по-късно да го остави на същата автобусна спирка. Но когато Даниел отвърнал на удара, Коуан „ изпаднал в суматоха и сграбчил младежа за гърлото “, задушавайки го до гибел.

Коуан завел полицията до планините на Глас Хаус, където бил погребал момчето. Следователите съумели да намерят обувките, облеклата и 17 костни фрагмента на Даниел. Осемгодишното търсене завършило.

През март 2014 година Брет Питър Коуан беше наказан на пожизнен затвор. Братът близнак на Даниел, Брадли, сподели пред кореспонденти: „ За мен не е имало ден, в който да не съм мислил за Даниел. Знам, че Даниел е към момента с мен, в сърцето ми и в мислите ми. И той постоянно ще бъде. “

Източник: svobodnazona.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР