Тирбул, произвеждаща млечни продукти с марката Olympus, купи пловдивската Обединена

...
Тирбул, произвеждаща млечни продукти с марката Olympus, купи пловдивската Обединена
Коментари Харесай

Сделка за много пари: Популярна пловдивска компания с нов собственик

" Тирбул ", произвеждаща млечни артикули с марката Olympus, купи пловдивската " Обединена млечна компания " (ОМК), която продава млеката " Верея ", научи Plovdiv24.bg .

Сделката е контрактувана сред гръцките притежатели на сдруженията - Hellenic Dairies и Delta Food, излиза наяве от тяхно взаимно известие. 

 

Стойността на договорката не се афишира, само че съгласно оценки на база оперативната облага на ОМК става дума за десетки милиони.

 

За приключването на договорката бе нужно утвърждението на Комисията за защита на конкуренцията. То е станало факт на 12 януари тази година, демонстрира информация на медията ни в уеб страницата на Комисия за защита на конкуренцията.

" Тирбул “ е компания, профилирана в покупка и преправка на мляко в предприятието си в Сливен, производство, продажба и разпространяване на млечни артикули с марката Olympus – сирене, кашкавал, извара, прясно и кисело мляко от краве мляко, закупено от български фермери.

" Тирбул " е част от " Тирас " – група от компании, благосъстоятелност на гръцка фамилия трето потомство производители на млечни артикули. Фирмата е показана в 34 страни по света, измежду които Съединени американски щати, Англия, Германия и Италия.

" Обединена Млечна Компания “ ЕАД е една от водещите компании у нас в млекопреработвателната промишленост в България. Тя е профилирана в покупка и преправка на мляко, както и произвеждане, продажба и разпространяване на млечни артикули с комерсиалните марки “Верея ", “Верея Чудно " и " Фибела Wave ". Оборотът на компанията за предходната година е в размер на 102 млн. лв.. Тя има 500 чиновници в цялата страна. Едноличен притежател на капитала й е " Делта Фуудс Сингъл Мембър “ С.А.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР