ТИР се е врязал в къща във видинското село Медовница,

...
ТИР се е врязал в къща във видинското село Медовница,
Коментари Харесай

ТИР се вряза в къща: Шофьорът загина, собственикът е без дом

ТИР се е врязал в къща във видинското село Медовница, до момента в който стопанинът спи. Инцидентът е станал по интернационалния път Е-79. Товарният автомобил е излязъл от платно, минал е през двора и е сринал къщата на половина. Загинал е водачът, който е румънски жител. Заради честите произшествия по пътя, който минава през няколко обитаеми места, жителите им чакат ново трасе, което да отклони трафика.

Медовница, Димово Скомля, Димово

След злополуката Митко Богданов останал без дом. По случайност се избавил и той самият.
Митко Богданов, с. Медовница: " Чух един мощен тропот, мощен тропот чух и от горната страна от тавана, падна върху мене. Ох! Изкъртих отзаде решетката, къде съм поставил на прозореца, с ръце бих... с цел да излезем. "
Катастрофите с товарни коли в селото са чести, изключително при дъжд, когато пътят е и хлъзгав.
Митко Богданов, с. Медовница: " И аз отивам ли разбираш ли горе, вали, мокро. Разбираш ли, смъквам ризата и клатя глава на ония от горната страна по равното къде идат, да стопират, да понижат. "
Заради засиления трафик жителите и на близките на Медовница села не са спокойни. Само за ден преди година три товарни автомобила се врязали в двор на къща в Скомля.
Илка Тодорова, село Скомля: " Сутринта в 6 часа, на обяд в 3.20 и вечерта. "
След митинги на поданици от района, към този момент има решение на държавното управление за автомагистрала до Видин, която ще отклони и трафика през Медовница и близките села. Докато бъде издигната, хората пазят парцелите си със светлоотразителни жилетки.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР