Тир и цистерна се сблъскаха тази сутрин на 6-тия километър

...
Тир и цистерна се сблъскаха тази сутрин на 6-тия километър
Коментари Харесай

Километрични опашки на Тракия, магистралата остава затворена в посока Пловдив

Тир и цистерна се сблъскаха тази заран на 6-тия километър на автомагистрала " Тракия ". В резултат на удара цистерната се е разцепила и запалила. Автомагистралата беше затворена за часове и в двете направления и към момента е затворена в посока Пловдив.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи разясниха за Българска национална телевизия, че не се знае дали през идващите часове и даже през нощта ще има опция придвижването по автомагистралата в посока Пловдив да бъде отворено, тъй че се предлага на водачите да минават през обходните направления.

Сблъсъкът е станал рано тази заран към 7:30 ч. Разлялото се гориво от цистерната провокира голям пожар, който се виждаше от километри.

Към мястото на злополуката незабавно бяха изпратени 7 екипа на пожарната, коли за спешна помощ и полиция. В резултат на удара водачът на цистерната е умрял, а другият лидер е ранен.

На този стадий не можем да кажем каква е повода за злополуката. Възможно е на лидера да му е прилошало, да е задремал, а също по този начин е допустимо да е бил засечен от различен автомобил. Необичайно е било придвижването на цистерната, която в следствие се е запалила и по първична информация, е изгорен и нейният лидер, съобщи Иво Илиев, заместник-градски прокурор на София.

Заради злополуката автомагистрала " Тракия " беше затворена и в двете направления. Движението се извършваше по обходен маршрут по пътя Вакарел, Нови хан, София и назад.Това провокира километрични опашки и изнервени водачи.

В 12 ч пожарът беше сподавен и придвижването по автомагистралата в посока от Бургас за София пуснато, само че не и в противоположната посока.

Тепърва се чака да станат ясни детайлности към аргументите за злополуката.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР